Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2007, 14:32

Η βιταμίνη D ωφελεί και στη φυματίωση

Νέα οφέλη από τη λήψη της βιταμίνης D προκύπτουν, σύμφωνα με νέα έρευνα, καθώς φαίνεται ότι προστατεύει και από τη φυματίωση. Σε έρευνα που δημοσιεύεται στο ‘American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine’ φάνηκε ότι η βιταμίνη βοήθησε στην ενίσχυση της ικανότητας του οργανισμού να περιορίζει την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν την αναπνευστική αυτή νόσο.

Τρίτη, 08 Μαΐου 2007, 15:49

Σε έξαρση παραμένει η φυματίωση διεθνώς

Έντονο παραμένει το πρόβλημα της φυματίωσης σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά τη μικρή κάμψη που εμφανίζει η νόσος τα τελευταία δυο χρόνια.

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2007, 12:52

Κρούσματα φυματίωσης των βοοειδών σε 6 Βρετανούς προκαλούν ανησυχία στους επιστήμονες

Τις ανησυχίες τους ότι η φυματίωση των βοοειδών πιθανόν να αρχίσει να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, εξέφρασαν Βρετανοί επιστήμονες ύστερα από την ασθένεια 6 Βρετανών, την τελευταία διετία και την κατάληξη ενός από αυτούς.

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2007

Παγκόσμια απειλή παραμένει η φυματίωση

Σε παγκόσμια απειλή εξελίσσεται εκ νέου η φυματίωση. Παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στην αντιμετώπισή της, εξακολουθεί να παραμένει μία από τις σημαντικότερες μολυσματικές ασθένειες διεθνώς.

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2007

Ανησυχίες από την εξάπλωση θανατηφόρου στελέχους της φυματίωσης

Μια νέα θανατηφόρος μορφή φυματίωσης που εξαπλώνεται στη Νότιο Αφρική φαίνεται ότι μπορεί να απειλήσει την Ευρώπη, τις Η.Π.Α και τον Καναδά, αν συνεχιστεί ο ίδιος ρυθμός εξάπλωσης της, ανακοίνωσε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης.

Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2007, 18:36

Το τσιγάρο ενοχοποιείται και για φυματίωση

Το συστηματικό κάπνισμα αυξάνει τις πιθανότητες προσβολής από φυματίωση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας που ανέλυσε στοιχεία προηγούμενων μελετών.