Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014

Νέα συνθετική θεραπεία κατά της φυματίωσης

Στην τρίτη φάση είναι πρωτοποριακής έρευνας. H μελέτη STAND θα δοκιμάσει την πρώτη συνθετική θεραπεία που θα απλουστεύσει και θα συντομεύσει την ευαίσθητη και ανθεκτική στα φάρμακα φυματίωση.

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013

Εμβόλιο φυματίωσης αποτρέπει τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Μικρής κλίμακας έρευνα αναφέρει ότι μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων της σκλήρυνσης το εμβόλιο της φυματίωσης απέτρεψε την εξέλιξη της νόσου.

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Σκάνδαλο των εξαγωγών κρέατος, μολυσμένου με φυματίωση

Παρέμβαση της Κομισιόν για το σκάνδαλο των εξαγωγών κρέατος, μολυσμένου με φυματίωση, από τη Μεγάλη Βρετανία προς χώρες της ΕΕ, ζητά ο Νίκος Χουντής. Την παρέμβαση της Κομισιόν για το σκάνδαλο των εξαγωγών κρέατος, μολυσμένου με φυματίωση, από τη Μεγάλη Βρετανία προς χώρες της ΕΕ, ζητά με επείγουσα ερώτησή του, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Γιατροί χωρίς σύνορα: Κινδυνεύει να χαθεί μια ιστορική ευκαιρία για την αντιμετώπιση της φυματίωσης

Άμεση δράση ζητούν ασθενείς με πολυανθεκτική φυματίωση και ιατρικό προσωπικό.

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Προσφορά Ευρωκλινικής για την παγκόσμια ημέρα κατά της φυματίωσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης, η Ευρωκλινική Αθηνών παρέχει τη δυνατότητα διενέργειας προληπτικού ελέγχου, πνευμονολογικής εξέτασης και ακτινογραφίας θώρακος Face σε προνομιακή τιμή.

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013

Εγκρίθηκε από τον FDA το πρώτο νέο φάρμακο κατά της φυματίωσης εδώ και 40 χρόνια

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων του FDA, ενέκρινε τη Δευτέρα ένα σκεύασμα για τη φυματίωση, της εταιρείας Johnson & Johnson, που είναι το πρώτο νέο φάρμακο για την καταπολέμηση της νόσου εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια.

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Πέντε κρούσματα φυματίωσης σε παιδικό σταθμό

Αναστάτωση προκάλεσε ο εντοπισμός πέντε παιδιών, θετικών στο τεστ φυματίωσης, σε παιδικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Με φυματίωση εργαζόμενος σε εστιατόριο της Αθήνας

Επί ποδός βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες, έπειτα από τον εντοπισμό κρούσματος φυματίωσης σε εργαζόμενο εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012

Κρούσματα φυματίωσης στις φυλακές Δομοκού

Κρατούμενοι των φυλακών Δομοκού έχουν προ πολλού καταγγείλει την ύπαρξη κρουσμάτων φυματίωσης στις φυλακές Δομοκού, αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης.

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011

Σε ισχύ ο συναγερμός για τη φυματίωση

Να συνεχιστεί ο αντιφυματικός εμβολιασμός στην Ελλάδα, ζητεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Οι ειδικοί καλούν σε επαγρύπνηση και συνέχισή του στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.