Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

Κινητοποίηση για αλλοδαπό με πολυανθεκτική φυματίωση

Όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του, για το μικρό διάστημα που μεσολάβησε από την απόδραση έως τη συλληψή του, αναζητούν οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Το ΚΕΕΛΠΝΟ για την Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης

Στην Ελλάδα, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., κατά την τελευταία δεκαετία δηλώνονται κατά μέσο όρο έξι νέα κρούσματα φυματίωσης ανά 100.000 πληθυσμού το χρόνο.

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Σε πτώση ο αριθμός περιστατικών φυματίωσης στην Ευρώπη

Ο αριθμός των περιστατικών φυματίωσης στην Ευρώπη συνεχίζει να ακολουθεί πτωτική πορεία, καθώς μειώθηκε κατά 6% το 2013, σε περίπου 360.000.

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2015

Τα 28 τακτικά και αναπληρωματικά μέλη στις Ειδικές Υγειονομικές Επιτροπές της Αθήνας

Οι επιτροπές εξετάζουν θέματα που αφορούν τη φυματίωση, νευροψυχικές νόσους, τον καρκίνο και λοιπές νόσους και η θητεία τους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014

Νέα συνθετική θεραπεία κατά της φυματίωσης

Στην τρίτη φάση είναι πρωτοποριακής έρευνας. H μελέτη STAND θα δοκιμάσει την πρώτη συνθετική θεραπεία που θα απλουστεύσει και θα συντομεύσει την ευαίσθητη και ανθεκτική στα φάρμακα φυματίωση.

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013

Εμβόλιο φυματίωσης αποτρέπει τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Μικρής κλίμακας έρευνα αναφέρει ότι μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων της σκλήρυνσης το εμβόλιο της φυματίωσης απέτρεψε την εξέλιξη της νόσου.

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Σκάνδαλο των εξαγωγών κρέατος, μολυσμένου με φυματίωση

Παρέμβαση της Κομισιόν για το σκάνδαλο των εξαγωγών κρέατος, μολυσμένου με φυματίωση, από τη Μεγάλη Βρετανία προς χώρες της ΕΕ, ζητά ο Νίκος Χουντής. Την παρέμβαση της Κομισιόν για το σκάνδαλο των εξαγωγών κρέατος, μολυσμένου με φυματίωση, από τη Μεγάλη Βρετανία προς χώρες της ΕΕ, ζητά με επείγουσα ερώτησή του, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Γιατροί χωρίς σύνορα: Κινδυνεύει να χαθεί μια ιστορική ευκαιρία για την αντιμετώπιση της φυματίωσης

Άμεση δράση ζητούν ασθενείς με πολυανθεκτική φυματίωση και ιατρικό προσωπικό.

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Προσφορά Ευρωκλινικής για την παγκόσμια ημέρα κατά της φυματίωσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης, η Ευρωκλινική Αθηνών παρέχει τη δυνατότητα διενέργειας προληπτικού ελέγχου, πνευμονολογικής εξέτασης και ακτινογραφίας θώρακος Face σε προνομιακή τιμή.

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013

Εγκρίθηκε από τον FDA το πρώτο νέο φάρμακο κατά της φυματίωσης εδώ και 40 χρόνια

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων του FDA, ενέκρινε τη Δευτέρα ένα σκεύασμα για τη φυματίωση, της εταιρείας Johnson & Johnson, που είναι το πρώτο νέο φάρμακο για την καταπολέμηση της νόσου εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια.