Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009, 19:25

Οι μη υγιείς μεσήλικες χάνουν 10 χρόνια ζωής

Οι άντρες καπνιστές που βρίσκονται στη μέση ηλικία και εμφανίζουν υψηλή αρτηριακή πίεση και αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο θνησιμότητας 10 χρόνια πριν τους υγιείς συνομήλικούς τους.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009, 17:41

Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει την αρτηριακή πίεση

Η εισπνοή μολυσμένου αέρα, ακόμα και για 2 ώρες, μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση, δυνητικά αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο σε όσους εκτίθενται σε νέφος, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009, 19:32

Ο θόρυβος στους δρόμους αυξάνει την αρτηριακή πίεση

Άνθρωποι που κατοικούν κοντά σε δρόμους με θόρυβο αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με Σουηδική έρευνα.

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009, 18:07

Η υπέρταση συνδέεται με προβλήματα μνήμης

Άνθρωποι ηλικίας 45 ετών με υψηλή αρτηριακή πίεση έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα μνήμης, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2009, 14:17

Η άνοια συνδέεται με τον τρόπο ζωής στη μέση ηλικία

Άνθρωποι μέσης ηλικίας που καπνίζουν, έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση ή διαβήτη αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο να εμφανίσουν άνοια, σύμφωνα με ερευνητές.

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009, 11:54

Επίκαιρες συμβουλές για την υγεία μας το καλοκαίρι από τους SOS ΙΑΤΡΟΥΣ

Προσοχή στα πρώτα συμπτώματα θερμοπληξίας: ζεστό και κόκκινο δέρμα, έντονος πονοκέφαλος, ναυτία, ατονία, εξάντληση, τάση για λιποθυμία, χαμηλή αρτηριακή πίεση, ταχυκαρδία, κράμπες.

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009, 18:00

Η έλλειψη βιταμίνης D συνδέεται με προβλήματα υγείας στον έφηβο

Νέα έρευνα που έγινε σε εφήβους συνδέει τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D με υψηλή αρτηριακή πίεση και σάκχαρο, που μπορούν να οδηγήσουν νωρίς σε προβλήματα υγείας.

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009, 20:17

Το πιεσόμετρο κάνει καλό στoυς νεφρούς!

Ένα στα τέσσερα περιστατικά νεφρικής ανεπάρκειας οφείλεται σε υψηλή αρτηριακή πίεση. Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι κύριο αίτιο της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου.

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009, 19:51

Χάπι για την καρδιά εξαφανίζει τις άσχημες αναμνήσεις

Επιστήμονες εκτιμούν ότι ένα κοινό φάρμακο για την αρτηριακή πίεση μπορεί ενδεχομένως να εξαφανίζει άσχημες αναμνήσεις από το μυαλό του ανθρώπου και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ορισμένων αγχωδών διαταραχών και φοβιών.

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2009, 18:59

Επικίνδυνη για εγκεφαλικό επεισόδιο η άπνοια

Μια επικίνδυνη μορφή ροχαλητού, η άπνοια ύπνου, μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο μειώνοντας τη ροή του αίματος, αυξάνοντας την αρτηριακή πίεση και βλάπτοντας την ικανότητα του εγκεφάλου να ρυθμίζει αυτές τις αλλαγές.