Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Διατροφή για ασφαλές μαύρισμα

Το ωραίο και κυρίως ασφαλές μαύρισμα μπορεί να επιτευχθεί με τη σωστή χρήση και εφαρμογή αντιηλιακής προστασίας με κρέμες, που δε θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε και να υποτιμάμε. Ποιος είναι ο ρόλος της διατροφής.

Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013

O μύθος για τις ημερήσιες ανάγκες σας σε πρωτεΐνη!

H κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του σε πρωτεΐνη είναι εφικτή. Μην ξεχνάτε πως τα συμπληρώματα πρωτεΐνης δεν αποτελούν πλήρη τροφή και έτσι αποτυγχάνουν να καλύψουν τις ανάγκες μας σε πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στις φυσικές τροφές.

Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013

7 Λόγοι για να αγαπάμε τη ντομάτα...

Ποια είναι η αλήθεια για τις ιδιότητες και τη θρεπτική αξία της ντομάτας; Οι 7 λόγοι για τους οποίους πρέπει να την αγαπήσουμε.

Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013

Προσέχετε τις δίαιτες της μόδας για τα παιδιά σας

Οι έφηβοι και οι ενήλικες θέλουν να χάσουν βάρος γρήγορα και ψάχνουν για τη μαγική συνταγή. Οι δίαιτες της μόδας είναι ακριβώς αυτό που ακούγονται: είναι προσωρινές και δεν προσφέρουν μόνιμη λύση.

Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2013

Ο ρόλος των προβιοτικών στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Η συμπληρωματική χορήγηση προβιοτικών, είναι ωφέλιμη στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ασθενών με νόσο του ευερέθιστου εντέρου, ενώ παράλληλα βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής.

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Αδυνατίστε....τρώγοντας νόστιμα!

H δίαιτα θα είναι πάντα συνδεδεμένη με το άνοστο και τη μονοτονία; Κι όμως! Η ισορροπημένη διατροφή δεν σημαίνει μονοτονία, στέρηση και νερόβραστο φαγητό! Δείτε πώς θα αδυνατίσετε...νόστιμα!

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Εύκολοι τρόποι να αγαπήσετε τα φρούτα και τα λαχανικά

Αυτές οι δύο ομάδες τροφίμων είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε φυτικές ίνες, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα του κορεσμού και συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Η θρεπτική αξία του κινόα

O λόγος που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές το κινόα είναι γιατί ενώ είναι στην ουσία σπόρος, χρησιμοποιείται σαν άμυλο όπως το κους-κους και το καστανό ρύζι και παρέχει στον οργανισμό πολλά διατροφικά οφέλη.

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Κάντε το μπάρμπεκιου υγιεινό

Το ψήσιμο στη φωτιά ή στα κάρβουνα αποτελεί τον πρώτο τρόπο μαγειρέματος από τον άνθρωπο των σπηλαίων! Σήμερα, το μπάρμπεκιου μπορεί κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις να αποτελέσει και έναν υγιεινό τρόπο μαγειρέματος!

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Πώς επιλέγουμε άπαχο κρέας για το παιδί

H επιλογή άπαχου κρέατος είναι ένας καλός τρόπος προκειμένου να μειωθούν εύκολα τα λιπαρά στη διατροφή του παιδιού χωρίς να υποτιμάται η γεύση. Ακολουθήστε τις οδηγίες, όταν διαλέγετε και μαγειρεύετε κρέας για το παιδί σας.