Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008

Ο θηλασμός δυναμώνει τους πνεύμονες του παιδιού

Η προσπάθεια που καταβάλλει ένα μωρό για να θηλάσει μπορεί ενδεχομένως να ωφελεί τους πνεύμονές του κατά την παιδική ηλικία, υποδεικνύει νέα έρευνα Βρετανών και Αμερικανών επιστημόνων.

Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2008

Ο θηλασμός προστατεύει και από προβλήματα συμπεριφοράς

Ακόμα ένα πιθανό όφελος του θηλασμού προκύπτει από την έρευνα. Τα παιδιά που θηλάζουν φαίνεται πως έχουν λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς.

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008

Ο θηλασμός προστατεύει από τον καρκίνο στο μαστό

Ο θηλασμός, για διάρκεια ενός χρόνου, βοηθά στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στο μαστό, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008

Ο θηλασμός επιταχύνει την απώλεια κιλών της μητέρας

Οι νέες μητέρες μπορεί ενδεχομένως να καταφέρουν να επανέλθουν στο σωματικό βάρος που είχαν πριν από την εγκυμοσύνη, αν επιλέξουν αποκλειστικά το θηλασμό, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2008

Ο θηλασμός μειώνει τη χοληστερόλη

Τα παιδιά που θηλάζουν, ενδεχομένως έχουν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης στην ενήλικη ζωή, αναφέρεται σε έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘The American Journal of Clinical Nutrition’.

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008

Ο θηλασμός μπορεί να ανοίξει το δρόμο σε νέες θεραπείες κατά των αλλεργιών

Νέα έρευνα αποκαλύπτει το γιατί ο θηλασμός μπορεί πιθανόν να προστατεύει τα παιδιά ενάντια στις αλλεργίες, όπως το άσθμα, δήλωσαν οι επιστήμονες.

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2007

Ο θηλασμός σχετίζεται και με οφέλη για την καρδιά

Ακόμα ένα πλεονέκτημα του θηλασμού αποκαλύπτεται σε νέα έρευνα. Η λίστα των ωφελειών μεγαλώνει καθώς στην έρευνα αποκαλύφτηκε ότι τα παιδιά που έχουν θηλάσει έχουν περισσότερες πιθανότητες ως ενήλικες να εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα ‘καλής’ χοληστερόλης.

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2007

Γονίδιο συνδέει τον θηλασμό με την εξυπνάδα του παιδιού

Ένα γονίδιο επηρεάζει το αν ο θηλασμός θα βελτιώσει την εξυπνάδα ενός παιδιού, ανακοίνωσαν βρετανοί ερευνητές.

Τρίτη, 17 Απριλίου 2007

Ο θηλασμός προστατεύει και μητέρες μεγάλης ηλικίας από τον καρκίνο του μαστού

Ο μητρικός θηλασμός ενδέχεται να προστατεύει τις μητέρες από τον καρκίνο του μαστού, ακόμα και αυτές που γέννησαν σε μεγάλη ηλικία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας.