Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016

Ανδρέας Ξανθός: Ταλαιπωρημένο, κουρασμένο και εξουθενωμένο το προσωπικό των νοσοκομείων

“Στέλνουμε σήμα ότι σταμάτησε η περίοδος της συνειδητής εγκατάλειψης”, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας σε συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ.

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Τι γίνεται με το κόστος μεταφοράς παραπεμπτικών;

"H περίοδος των παχιών αγελάδων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Το κόστος να μεταφέρουμε τα παραπεμπτικά μας στην Αθήνα, μας λέει γιατρός από την Πελοπόννησο, τα οποία μέχρι πρότινος τα υποβάλλαμε στα τοπικά ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) είναι ένα κόστος που μπορεί να φθάσει και τα 20 ευρώ.

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί ο χειμώνας είναι η χειρότερη περίοδος να ξεκινήσετε δίαιτα;

Το χειμώνα οι άνθρωποι έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο και ταυτόχρονα έχουν περιορισμένη ικανότητα να αποφεύγουν την αύξηση του βάρους τους, γεγονός που επιβεβαιώνεται από μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Έξετερ.

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015

Πότε θα γίνουν οι αλλαγές στην τιμολόγηση των φαρμάκων και θα εκδοθεί νέο δελτίο

Περίοδος έντονων διεργασιών στον τομέα του φαρμάκου είναι αυτή που διανύουμε, καθώς επίκειται Υπουργική Απόφαση για την τιμολόγηση και νέο δελτίο τιμών έως το τέλος Οκτωβρίου.

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014

Ξεκίνησε η περίοδος εμβολιασμού κατά των ιών της εποχικής γρίπης

Στην Ελλάδα, η κορύφωση της δραστηριότητας του ιού παρατηρείται γύρω στον Ιανουάριο. Ο εμβολιασμός πρέπει να ξεκινά από τώρα, ώστε να δίνεται η ευκαιρία στον οργανισμό να παραγάγει ικανή ποσότητα αντισωμάτων για την αποτελεσματικότερη προστασία.

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

ΠΕΔΥ: Απόφαση Πρωτοδικείου για τη διατήρηση ιατρείου από γιατρούς

Το δικαστήριο δέχεται ότι δεν δόθηκε μεταβατική περίοδος προσαρμογής στα νέα δεδομένα και ότι δεν ήταν σύμφωνο με το Σύνταγμα να απαιτηθεί από τους ιατρούς να επιλέξουν μεταξύ του ΠΕΔΥ και του ιατρείου τους, προτού να γνωρίζουν τους όρους εργασίας.

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Τι πρέπει να τρώνε οι μαθητές στις εξετάσεις

Καθώς η περίοδος των εξετάσεων είναι ιδιαιτέρως απαιτητική, τόσο σε πνευματικό όσο και σε σωματικό επίπεδο, ορισμένα σημεία διατροφής αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Αποκριάτικα είδη: Τι πρέπει να προσέξουμε

Οι απόκριες είναι μια περίοδος χαράς και διασκέδασης. Όμως, υπάρχουν και αρκετοί κίνδυνοι, τους οποίους πρέπει να γνωρίζουμε, ώστε η διασκέδαση να παραμείνει μόνο χαρά.

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

Ενημέρωση για τις αλλεργικές παθήσεις από την Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας

Η Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας έχει προγραμματίσει ειδικές δράσεις και για την παγκόσμια εβδομάδα αλλεργίας (8-14 Απριλίου) αλλά και όλο το διάστημα του Απριλίου και Μαΐου, που είναι περίοδος έξαρσης των φαινομένων αλλεργίας.

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Αποκριάτικα είδη: Χαρά αλλά και κίνδυνοι

Οι απόκριες είναι μια περίοδος χαράς και διασκέδασης. Όμως, υπάρχουν και αρκετοί κίνδυνοι, τους οποίους πρέπει να γνωρίζουμε, ώστε η διασκέδαση να παραμείνει μόνο χαρά.