Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Για τον όρκο του Ιπποκράτη

Αυξάνουν οι φωνές για να προχωρήσουν άμεσα συμβάσεις με ιδιώτες οικογενειακούς γιατρούς. Πώς θα γίνει, λένε, η κάτ´οίκον νοσηλεία των ελαφρώς νοσούντων; Αν δεν νοσηλευτούν αυτοί κατ´οίκον θα καταλήξουν στην εντατική άμεσα!Υπάρχει και η άλλη πλευρά που ισχυρίζεται ότι ο θεσμός δεν δουλεύει, οπότε γιατί να το κάνει κάποιος, ιδίως τώρα που οι καταστάσεις είναι ζόρικες.

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020

Επιθυμεί να ισχυροποιήσει τη θέση της

Την ισχυροποίηση της θέσης της στην ελληνική αγορά μαθαίνουμε ότι έχει δρομολογήσει εταιρεία από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

Μαζεύονται παράπονα

Πολλά και μαζεμένα είναι τα παράπονα από τις φαρμακοβιομηχανίες για την αντιμετώπιση που έχουν από την πλευρά του Υπουργείου, αλλά και για τις ανεφάρμοστες -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει για φετινή ενίσχυση του προϋπολογισμού, καταρχήν με το κονδύλι των Ευρωπαίων πολιτών.

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019

Ασαφές το τοπίο για τα φάρμακα 1Α

Παρά την αναταραχή που υπάρχει στις φαρμακοβιομηχανίες για το τι τελικά θα γίνει με τον προϋπολογισμό στα φάρμακα 1Α, ακόμη το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει από την πλευρά της Πολιτείας.

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019

Άγνοια των διοικήσεων και γραφειοκρατικά 'αναχώματα' στις κλινικές μελέτες

Έλλειμμα γνώσης εντοπίστηκε από πλευράς διοικήσεως σε θέματα, όπως είναι νομικό πλαίσιο και διαδικασίες.

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019

Νέα χειρουργική αντιμετώπιση για καρκίνο θυρεοειδούς

Η λοβεκτομή (αφαίρεση της μίας πλευράς του θυρεοειδούς) κερδίζει έδαφος σε σχέση με την ολική θυρεοειδεκτομή σε χαμηλού ρίσκου καρκίνους όπως το θηλώδες.

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

Τιμολόγηση ''στο πόδι'' ζητά το κράτος

Το αποφασίζω και διατάζω του ΕΟΦ έχει φέρει στα όρια της την φαρμακοβιομηχανία που πλέον δεν λογαριάζει να έρθει ακόμη και σε μετωπική σύγκρουση με το κράτος μπροστά στο θέατρο του παραλόγου που παίζεται από την πλευρά της Πολιτείας.

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019

Η χρονική και αισθητηριακή πλευρά του ανθρώπινου λόγου

Oμιλήτρια την κ. Αργυρώ Βατάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση εργοθεραπευτών με το Υπουργείο Υγείας

Στη συνάντηση παρέστη από πλευράς του υπουργείου ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ι. Κωτσιόπουλος, ενώ τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργοθεραπευτών – ΠΣΕ ΝΠΔΔ εκπροσώπησαν η Πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Κ. Κεραμιώτου, ο Γενικός Γραμματέας Π. Μπούρος, καθώς και ο νομικός σύμβουλος του ΠΣΕ.

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019

Συνεργασία Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με το Υπουργείο Πολιτισμού

Συμφωνήθηκε η παροχή πολυποίκιλης και πολυδιάστατης βοήθειας από πλευράς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με προτεραιότητα κυρίως στην παροχή νοσηλευτικής κάλυψης σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους.