Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016, 09:52

Αναπνευστικά νοσήματα: ''Πληγές'' για κοινωνία και οικονομία

Μεγάλο είναι το κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Στην πρώτη πεντάδα των δαπανών για την υγεία παγκοσμίως βρίσκεται η ΧΑΠ.

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, 15:42

Συνέδριο για την πολιτική υγείας στα χρόνια αναπνευστικά νοσήματα

Το συνέδριο έχει ως στόχο να βάλει στο μικροσκόπιο τα φλέγοντα θέματα που αφορούν την πολιτική υγείας στον τομέα των Χρόνιων Αναπνευστικών Νοσημάτων (ΧΑΝ).

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015, 14:13

Αναπνευστικά νοσήματα: Ασθενείς εγκαταλείπουν τις θεραπείες τους λόγω της οικονομικής κρίσης

Λόγω της οικονομικής κρίσης, στις μέρες μας παρατηρείται επιδείνωση των αναπνευστικών νοσημάτων, τόσο στην πρόληψη, όσο και στη θεραπεία.

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015, 16:43

Έρευνα συνδέει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα είναι οι πιο συνήθεις παράγοντες που συμβάλλουν στο μειωμένο προσδόκιμο επιβίωσης ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015, 14:42

Ροχαλητό: Πιθανό πρώιμο σύμπτωμα απώλειας μνήμης

Άνθρωποι που ροχαλίζουν δυνατά και έχουν αναπνευστικά προβλήματα κατά τη διάρκεια του ύπνου, μπορεί ενδεχομένως να εμφανίσουν απώλεια μνήμης και νοητική εξασθένηση σε πολύ νεότερη ηλικία σε σχέση με το μέσο όρο.

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015, 13:23

Πρόγραμμα ‘’Πνεύμων’’ για τα νοσήματα του αναπνευστικού

Στόχος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού και των αρχών για τα αναπνευστικά νοσήματα, καθώς και η ανάδειξη του ρόλου του αναπνευστικού συστήματος.

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2015, 11:22

ΕΟΠΥΥ: Μόνον ηλεκτρονικές γνωματεύσεις από τη Δευτέρα για τα αναπνευστικά είδη

Σταδιακά, όλοι οι γιατροί, ανά ειδικότητα, θα συνδέονται στην εφαρμογή “Γνωματεύσεις Παροχών ΕΚΠΥ” με τους κωδικούς, που διαθέτουν και θα εκδίδουν γνωματεύσεις για τις αντίστοιχες παροχές.

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013, 15:57

Τρισδιάστατος εκτυπωτής σώζει μωρό με αναπνευστικά προβλήματα

Για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά, γιατροί χρησιμοποίησαν πλαστικά σωματίδια και εκτυπωτή laser τρισδιάστατης εκτύπωσης, για τη δημιουργία νάρθηκα αεραγωγού που έσωσε αγοράκι που σταματούσε να αναπνέει σχεδόν καθημερινά.

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013, 17:45

Αιθαλομίχλη: Με τη συνδρομή του ΙΣΑ θα συνεργαστούν 45 πνευμονολόγοι και 6 Ιδιωτικές Κλινικές με το ΕΚΕΠΥ

Σε σύσκεψη προέκυψε το συμπέρασμα ότι σε ημέρες που ο μέσος όρος των αιωρούμενων μικροσωματιδίων PM10 ήταν αυξημένος πάνω από τα επιτρεπτά όρια του ΠΟΥ, υπήρχε αντίστοιχη αύξηση στις εισαγωγές των ασθενών που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012, 19:03

'Ερευνα: Οι σκύλοι προστατεύουν τα μωρά από ορισμένες λοιμώξεις

Μωρά που περνούν χρόνο κοντά σε σκύλους, εμφανίζουν λιγότερες μολύνσεις ώτων και αναπνευστικά προβλήματα σε σχέση με όσα ζουν σε σπίτια χωρίς κατοικίδια, αναφέρει νέα έρευνα.