Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Πάμπλο Πινέδα : ‘Έλληνες μην το βάζετε κάτω’

Πάμπλο Πινέδα, ο πρώτος πτυχιούχος με σύνδρομο Down, ήρθε στην Αθήνα, παραβρέθηκε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν του από το Μη Κυβερνητικό Οργανισμό 'Κορυφογραμμή' και 'έκλεψε' τις εντυπώσεις.

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013

Αναπτύχθηκε πιο ευαίσθητη εξέταση αίματος για το σύνδρομο Down

Αναπτύχθηκε μια πιο ακριβής εξέταση για το σύνδρομο Down που μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα στην εγκυμοσύνη, δήλωσαν ειδικοί.

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Έρευνα αποκαλύπτει νέα στοιχεία για το σύνδρομο Down

Αναπτύχθηκαν εγκεφαλικά κύτταρα από δερματικά κύτταρα ενηλίκων με σύνδρομο Down, σε μια έρευνα που θα μπορούσε να δώσει νέα στοιχεία για τη νόσο.

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Μαρτυρία: Το σύνδρομο Down του παιδιού μου δεν άλλαξε τα όνειρά μου

‘Τι είδος sneakers θα πρέπει να φορά; Πρόκειται για μια από τις πολλές ερωτήσεις που περνούν από το μυαλό μου. Είναι Σεπτέμβριος του 2003 και μόλις ανακάλυψα ότι η κόρη μου θα γεννηθεί με σύνδρομο Down. Είμαι μόνο 16 ετών, λίγο πριν τα 17.'

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Αθέμιτες διακρίσεις σε βάρος των ΑμεΑ

Με το Ν. 2716/99 (άρθρο 22) καταργήθηκε η διάταξη του Ν. 2072/92 (άρθρο 18,παράγραφος 3) με αποτέλεσμα τα άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση και πολλαπλές αναπηρίες τα οποία εργάζονται ή λαμβάνουν σύνταξη να αποκλείονται από το προνοιακό επίδομα που δικαιούνται.

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Λητώ: Λιγότερα παιδιά θα γεννιούνται με Σύνδρομο Down

Λιγότερα παιδιά θα γεννιούνται με Σύνδρομο Down κι άλλα συγγενή νοσήματα, σύμφωνα με τις νεώτερες εξελίξεις στην Ιατρική του Εμβρύου.

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011

Κορυφαίο επιστημονικό επίτευγμα για τη διάγνωση του Συνδρόμου Down

Ένα καινοτόμο μη επεμβατικό προγεννητικό διαγνωστικό τεστ για το Σύνδρομο Down θα έχουν σύντομα στη διάθεσή τους οι γιατροί, το οποίο αυξάνει τις πιθανότητες πρόβλεψης και παράλληλα ελαχιστοποιεί τις πιθανές παρενέργειες για την έγκυο.

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2011

Προβολή ταινίας και ντοκιμαντέρ για το σύνδρομο Down

H Ηλιαχτίδα, Ένωση Γονέων και Φίλων ατόμων με Σύνδρομο Down, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Συνδρόμου Down σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας ‘Αν μ’ αγαπάς’, του Χρήστου Κετικίδη και του ντοκιμαντέρ της Ηλιαχτίδας.

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Αναπτύσσεται εξέταση αίματος για το σύνδρομο Down

Εξέταση αίματος DNA για το σύνδρομο Down θα μπορούσε να απαλλάξει εγκύους από επεμβατικές εξετάσεις όπως η αμνιοκέντηση, δηλώνουν ερευνητές στο περιοδικό ‘British Medical Journal’.

Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

Διάγνωση συνδρόμου Down: Η αρχική λύπη μετατρέπεται σε χαρά

Τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθουν τις περισσότερες φορές οι γονείς όταν μαθαίνουν ότι το παιδί τους έχει σύνδρομο Down μετατρέπονται τελικά σε χαρά, σύμφωνα με νέα έρευνα.