Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015

Ποιες πατέντες ''χάνονται'' φέτος;

Δέκα φάρμακα αναμένεται να χάσουν φέτος την προστασία πατέντας τους.Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, τα φάρμακα αυτά είναι η ινσουλίνη lantus, η αριπιπραζόλη για τις ψυχώσεις, η γκλατιραμέρη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, η πεγκφιλγκραστίμη (αιμοποιητικός αυξητικός παράγοντας χημειοθεραπείας), η βοσεντάνη για την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, η μεμαντίνη κατά της Αλτζχάιμερ, ο συνδυασμός δουταστερίδης και ταμσουλοσίνης για την υπερπλασία του προστάτη, η λινεζολίδη αντιβιοτικό νέας γενιάς, το ζελέ τεστοστερόνης και η παλιβιζουμάμπη, ανοσοσφαιρίνη εναντίον του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού.

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014, 16:38

Καρκίνος προστάτη: Σημαντική παράταση ζωής με οξική αμπιρατερόνη συγχορηγούμενη με πρεδνιζόνη

Σημαντική παράταση ζωής χαρίζει η οξική αμπιρατερόνη συγχορηγούμενη με πρεδνιζόνη, σε άντρες με μεταστατικό ανθεκτικό στον ευνουχισμό καρκίνο του προστάτη οι οποίοι δεν έχουν λάβει προηγουμένως χημειοθεραπεία.

Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2014, 13:50

Έρευνα: Η χημειοθεραπεία στην εγκυμοσύνη, ασφαλής για το παιδί

Δυο μικρές έρευνες, ανακάλυψαν ότι η χημειοθεραπεία και οι ακτινοβολίες σε έγκυο με καρκίνο, μετά το πρώτο τρίμηνο, δεν αυξάνουν τους κινδύνους υγείας του παιδιού.

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014, 13:50

Η άσκηση ενισχύει τη δράση αντικαρκινικού φαρμάκου σε ασθενείς

Ερευνητές, πραγματοποιώντας πειράματα σε ποντικούς με μελάνωμα, ανακάλυψαν ότι ο συνδυασμός άσκησης με χημειοθεραπεία συρρίκνωσε τους όγκους πιο πολύ σε σχέση με τη χημειοθεραπεία μόνο.

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014, 12:47

Έρευνα: Τα μαύρα φραγκοστάφυλα ενισχύουν τη χημειοθεραπεία

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα μαύρα φραγκοστάφυλα σε συνδυασμό με συμβατικά φάρμακα χημειοθεραπείας εξουδετέρωσαν περισσότερα κύτταρα καρκίνου στο πάγκρεας, στο εργαστήριο, σε σχέση με τη χημειοθεραπεία μόνο.

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014, 13:26

Το botox στη ''μάχη'' κατά του καρκίνου;

‘Ερευνες σε ποντικούς ανακάλυψαν ότι η χρήση του botox για την εξουδετέρωση νεύρων θα μπορούσε να σταματήσει την ανάπτυξη όγκων στο στομάχι και να τους καταστήσει πιο ευάλωτους στη χημειοθεραπεία.

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014, 19:14

Μικροσκοπικά κομμάτια χρυσού στη μάχη κατά του καρκίνου στον εγκέφαλο

Επιστήμονες κατασκεύασαν εξαιρετικά μικρά χρυσά σφαιρίδια και τα επικάλυψαν με φάρμακο χημειοθεραπείας σε μια προσπάθεια να επιτεθούν σε κακοήθεις όγκους εγκεφάλου.

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014, 12:19

Αναβάθμιση της θεραπείας με eribulin στον καρκίνο μαστού

Η ουσία μπορεί να χορηγείται ως 2ης γραμμής, μετά από το πρώτο σχήμα χημειοθεραπείας.

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014, 14:31

Φόρουμ για την εφαρμοσμένη υπερθερμία στην ογκολογία

Η υπερθερμία είναι ο τέταρτος πυλώνας στην αντιμετώπιση του καρκίνου, μαζί με τη χημειοθεραπεία, την ακτινοβολία και τη χειρουργική.

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014, 13:37

Χωρίς τμήμα χημειοθεραπείας λειτουργεί το νοσοκομείο Σερρών

Το 2013, πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο 2.264 ημερήσιες νοσηλείες ασθενών με νεοπλασματικές νόσους, με ποσοστό κάλυψης του τμήματος 123%.