Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 11:13

Νέες και σύνθετες προκλήσεις στο μέτωπο της πανδημίας

Η επιστροφή στην κοινωνική και την οικονομική κανονικότητα επιτάσσει πολλούς και διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που παραμένει άγνωστος ο χρόνος στον οποίο θα μπορούμε να έχουμε μια αποτελεσματική προσέγγιση για την πρόληψη και τη θεραπεία.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 11:12

Γιώργος Πατούλης: Να κεφαλαιοποιήσουμε την επιτυχία μας

Ο τουρισμός και η υγεία, δύο τομείς με μεγάλη προστιθέμενη αξία, μπορούν να είναι από τους μεγάλους νικητές την επόμενη μέρα της πανδημίας. Γι’ αυτό στόχος μας είναι να αναδείξουμε την Αττική σε Περιφέρεια Υγείας και Ευεξίας και κορυφαίο προορισμό ιατρικού τουρισμού.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 10:02

Η καινοτομία στο προσκήνιο

Η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη σημασία της έρευνας στην ιατρική και στη φαρμακοβιομηχανία - ήδη περισσότερες από 1.200 κλινικές μελέτες για τον Covid-19 βρίσκονται σε εξέλιξη. Στην Ελλάδα, όμως, φαίνεται να βαδίζουμε αντίθετα και το υφιστάμενο περιβάλλον μοιάζει αποθαρρυντικό για όσους επενδύουν στην καινοτομία, τονίζει η κ. Agata Jakoncic, Διευθύνουσα Σύμβουλος MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, καθώς και Πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum Greece.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 09:01

Ωρίμασαν οι συνθήκες για πραγματική συνεργασία Δημοσίου και ιδιωτών στην υγεία

Το θέμα της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα παραμένει ακανθώδες για την Ελλάδα, καθώς οι διαφωνίες έχουν τόσο πρακτικό όσο και ιδεολογικό χαρακτήρα. Όμως, όπως τονίζει ο κ. Ανδρέας Καρταπάνης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, η πανδημία κατέδειξε την ανάγκη για συνεργασία, με δύο ορατά μεγάλα οφέλη: την ολοκληρωμένη λειτουργία του συστήματος υγείας, αλλά και την ανάδειξη του ιατρικού τουρισμού.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 08:04

Καίριες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του ΕΟΠΥΥ

Εν μέσω της πανδημίας του Covid-19, ο ΕΟΠΥΥ εφάρμοσε συγκεκριμένα μέτρα ώστε οι ασφαλισμένοι να παίρνουν τα φάρμακά τους με ασφάλεια, μικρότερες αναμονές και χωρίς ταλαιπωρία. Τα σχέδια για το μέλλον είναι αναλόγως φιλόδοξα.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 05:00

Η ευκαιρία και οι προκλήσεις για το δημόσιο σύστημα υγείας

Η πανδημία ανέδειξε ως πρώτη προτεραιότητα την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας, με γενναία μέτρα και όχι μόνο με τα «συγκυριακά» που έχει λάβει η κυβέρνηση. Μάλιστα, η επένδυση στο ΕΣΥ και στη δημόσια υγεία έχει όχι μόνο υγειονομικό, αλλά και αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 04:00

Κερδίσαμε την πρώτη μάχη, παραμένουμε σε επιφυλακή

Παρά το κόστος της πανδημίας -σε ζωές, στην κοινωνία και στην οικονομία- έχουμε βγει νικητές μέχρι τώρα. Όμως, η μάχη συνεχίζεται, γι’ αυτό το κράτος λαμβάνει περισσότερα μέτρα. Παράλληλα, όλοι οι πολίτες καλούμαστε να επιδείξουμε το ίδιο αίσθημα ατομικής ευθύνης και συλλογικής υπευθυνότητας όπως και στην περίοδο της καραντίνας.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 02:41

Η επόμενη μέρα της υγείας μας

Στις 26 Φεβρουαρίου, η Ελλάδα μπήκε σε μια περιπέτεια με άγνωστη έκβαση. Κλήθηκε να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη κρίση, η οποία είχε ήδη κλονίσει τη γειτονική Ιταλία και είχε προκαλέσει τριγμούς σε ισχυρές υγειονομικά χώρες. Το αποτέλεσμα ήταν αντικειμενικά θετικό. Τέσσερις μήνες και πέντε μέρες αργότερα, από την 1η Ιουλίου, εισήλθε σε ακόμη έναν αχαρτογράφητο δρόμο, ο οποίος κρύβει μεγαλύτερους κινδύνους.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 01:00

Υγεία: Μια νέα πρόκληση ιστορικών διαστάσεων

Η ανθρωπότητα εμφανίστηκε ανέτοιμη απέναντι στην πανδημία του Covid-19, που ξεπέρασε τα όρια της υγειονομικής κρίσης και μετατράπηκε σε καθολική -οικονομική, κοινωνική, πολιτική.