Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011, 17:31

Χωρίς όρια η χρήση των στεντ στη χώρα μας

Η απόλυτη ένδειξη εμφύτευσης ενός stent, αναφέρει ο κ. Κρεμαστινός είναι είτε το εξελισσόμενο έμφραγμα είτε η προεμφραγματική ασταθής στηθάγχη.

Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2010, 17:38

Προσοχή στη μετάβαση από επώνυμα υπολιπιδαιμικά φάρμακα σε γενόσημα

Η μετάβαση από την υπολιπιδαιμική θεραπεία με ατορβαστατίνη σε γενόσημες στατίνες αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010, 19:27

Εμφράγματα και εγκεφαλικά από τη ρύπανση

Ισχυρότερες από ποτέ είναι οι ενδείξεις ότι η ρύπανση από τις βιομηχανίες, τις εξατμίσεις και την παραγωγή ενέργειας προκαλεί εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές προσβολές.

Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2010, 19:21

Αυξημένος ο αριθμός των εμφραγμάτων τον χειμώνα

Οι απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας αυξάνουν το ποσοστό των εμφραγμάτων, με αποτέλεσμα το χειμώνα να έχουμε αύξησή τους σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009, 20:14

Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια: Πάσχουν 500.000 έως 700.000 Έλληνες

Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, είναι η αιτία για καρδιοπάθειες, εμφράγματα και εγκεφαλικά, πέραν φυσικά των νοσημάτων θώρακος, που οδηγούν σε βαρύτατες επιπλοκές και στο θάνατο.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009, 20:42

Αναπρογραμματισμός κυττάρων βοηθά στην επούλωση της καρδιάς

Ερευνητές αναπρογραμμάτισαν κύτταρα που συμβάλλουν στη δημιουργία τραυματισμένου ιστού μετά από έμφραγμα σε είδος κυττάρων που επιδιορθώνουν τη βλάβη στον καρδιακό μυ, σύμφωνα με έρευνα σε ποντίκια.

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2009, 18:28

Ένας στους τρεις εμφραγματίες εξακολουθεί να καπνίζει!

Πολλοί άνθρωποι που είχαν υποστεί έμφραγμα, παραμένουν προσκολλημένοι στην επικίνδυνη συνήθεια και μετά το πρώτο επεισόδιο.

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009

‘Έμφραγμα’ στις προμήθειες των νοσοκομείων

Διασπάστηκαν τελικά οι προμηθευτές, με την πρόταση της κυβέρνησης για τμηματική εξόφληση των οφειλών των νοσοκομείων.Όντως οι ‘μικρές’ επιχειρήσεις του αναλωσίμου υλικού, αλλά και οι ‘μεγάλες’ των ιατρικών μηχανημάτων, αποφάσισαν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις από την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ οι προμηθευτές ορθοπεδικού υλικού θα περιμένουν ένα 10ήμερο για να αποφασίσουν νέες κινητοποιήσεις.

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2009, 18:58

Το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου πρώτη αιτία θανάτου στη δύση

Από ‘καρδιά’ πεθαίνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στη Δύση, ενώ ακολουθούν τα τροχαία και ο καρκίνος. Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται το έμφραγμα συχνότερα σε νεώτερα άτομα και σε γυναίκες.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008, 20:08

To 60% των εμφραγματιών στη χώρα μας πεθαίνει πριν φτάσει στο νοσοκομείο

Παρά τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της επιστήμης τα καρδιαγγειακά νοσήματα εξακολουθούν να αποτελούν το νούμερο ένα κίνδυνο για τους ανθρώπους.