Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015, 17:48

Θρόμβωση: Σκοτώνει έναν στους τέσσερις ανθρώπους σε όλο τον κόσμο

Στη θρόμβωση οφείλονται κυρίως οι 3 πρώτες καρδιαγγειακές αιτίες θανάτου παγκόσμια: Το εγκεφαλικό επεισόδιο, το έμφραγμα του μυοκαρδίου και η Φλεβική Θρομβοεμβολική Νόσος.

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015, 11:26

Το έμφραγμα κοστίζει περισσότερα έτη ζωής στις γυναίκες

Το έμφραγμα του μυοκαρδίου κοστίζει περισσότερα χρόνια από το προσδόκιμο επιβίωσης των γυναικών απ’ ό,τι των ανδρών, σύμφωνα με νέα έρευνα στις ΗΠΑ.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, 11:39

Νέα τεχνική για διάγνωση της αρτηριοσκλήρυνσης

Μία ραδιενεργή ουσία που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του ’60 για τη διάγνωση του καρκίνου στα οστά μπορεί να εντοπίζει και τη συσσώρευση ασβεστίου στις αρτηρίες η οποία μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα και εγκεφαλικό, αναφέρει νέα έρευνα.

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

"Έμφραγμα" στη μισθοδοσία των ιδιωτικών δομών

Τον κίνδυνο να μην πληρωθούν αύριο, αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Ωνάσειο, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το ΚΕΘΕΑ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τον ΟΚΑΝΑ, oι ψυχιατρικές δομές αποασυλοποίησης, ως νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που υπάγονται στο υπουργείο Υγείας.

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015, 20:08

Μείωση εμφραγμάτων και εγκεφαλικών με διπλό συνδυασμό κατά της χοληστερόλης

Aσθενείς που πήραν συνδυαστική θεραπεία με εζετιμίμπη και σιμβαστατίνη, ταυτόχρονα, παρουσίασαν σημαντικά λιγότερα μείζονα καρδιαγγειακά συμβάματα, σε σχέση με τους ασθενείς που έλαβαν μονοθεραπεία με σιμβαστατίνη, σύμφωνα με τη μελέτη IMPROVE-IT.

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2015, 14:22

Γονότυπος GNB TT: Διπλάσιος κίνδυνος εμφράγματος για τους άνδρες

Μια συγκεκριμένη γενετική προδιάθεση διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφράγματος στους άνδρες, αναφέρει νέα γερμανική έρευνα.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

Ιεροσυλία και ''κούρεμα'' έφερε η κρίση στην υγεία

Ατυχήματα, εμφράγματα, κρίσεις δημόσιας υγείας, χαρακτηρίζονται ως «δημόσια αγαθά υγείας, όπου οι χρήστες τους πρέπει να έχουν μηδενική συμμετοχή, διαφορετικά είναι ιεροσυλία», είπε ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος στο συνέδριο για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία, το προηγούμενο διήμερο.

Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014, 18:27

Επικίνδυνη η λειτουργία της Καρδιολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Αγρινίου

Η Καρδιολογική κλινική δεν διαθέτει μονάδα εμφραγμάτων, συσκευές - αντλίες – χορήγησης φαρμάκων, αντιμετωπίζει καθημερινά ελλείψεις υλικών και φαρμάκων και έχει μόνιμα κενές θέσεις ειδικευόμενων γιατρών.

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014, 15:20

Περισσότεροι οι θάνατοι γυναικών από καρδιακές νόσους παρά από καρκίνο!

Οι γυναίκες αισθάνονται ασφαλείς απέναντι στις καρδιακές παθήσεις. Και κατ΄ αυτόν τον τρόπο αγνοούν τους κινδύνους , μολονότι είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια, από ό, τι από καρκίνο.

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014, 11:58

Γονίδιο “ύποπτο” για εμφράγματα – εγκεφαλικά

Το ελαττωματικό γονίδιο φαίνεται να επηρεάζει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται γλυκοπρωτεΐνη ΙΙΙα, η οποία συμβάλλει στην πήξη του αίματος.