Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009

Το στρες στο οικογενειακό περιβάλλον συμβάλλει στην παιδική παχυσαρκία

Το να ζει κάποιο παιδί σε στρεσογόνο οικογενειακό περιβάλλον, μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει την πιθανότητα να γίνει παχύσαρκο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε οικογένειες από τη Σουηδία.

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2008

90εκ. ευρώ ετησίως για την παιδική παχυσαρκία

Mε 90 εκ. ευρώ ετησίως θα χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα πρόγραμμα για την δωρεάν διανομή φρέσκων και μεταποιημένων φρούτων και λαχανικών στα σχολεία.

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008

Επιδημία η παιδική παχυσαρκία

Γενετικοί παράγοντες σε συνδυασμό με τον σύγχρονο τρόπο ζωής συμβάλλουν στην αιτιοπαθογένεια της παιδικής παχυσαρκίας, ένα συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα που λαμβάνει επιδημικές διαστάσεις.

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2008

Η μείωση πρόσληψης αλατιού ‘ασπίδα’ κατά της παιδικής παχυσαρκίας

H μείωση της ποσότητας αλατιού που καταναλώνουν τα παιδιά θα μπορούσε να αποτελέσει άμεσο μέτρο ενάντια στην παιδική παχυσαρκία, ανακοίνωσαν Βρετανοί ερευνητές.

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2007

'Επιδημία' η παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου για την παιδική παχυσαρκία στη χώρα μας κρούουν οι ειδικοί, καθώς ενώ το 2003 το ποσοστό των υπέρβαρων και παχύσαρκων μαθητών της Β’ και Γ’ Δημοτικού έφθανε το 33%, σήμερα αγγίζει το 40%.

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2007

Παιδική παχυσαρκία: Τα Ελληνόπουλα ‘πάσχουν’ από διαβήτη ενηλίκων

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει στην Ελλάδα η παιδική παχυσαρκία. Τα τελευταία χρόνια, οι παιδίατροι αντιμετωπίζουν παιδιά τα οποία πάσχουν από τον λεγόμενο σακχαρώδη διαβήτη των ενηλίκων (τύπου 2), λόγω της παχυσαρκίας.

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2007

Έρευνα αθωώνει τον χυμό σχετικά με την παιδική παχυσαρκία

Αντίθετα με ότι αποτελεί κοινή πεποίθηση, η κατανάλωση χυμού εκατό τοις εκατό δεν οδηγεί τα παιδιά σε παχυσαρκία, ή σε κίνδυνο για παχυσαρκία, όπως δείχνει νέα έρευνα.

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2007

Ο χρόνος έναρξης της εφηβείας στη μητέρα 'κλειδί' για το σωματικό βάρος του παιδιού

Ο επικεφαλής της έρευνας Dr.Ken Ong, ενδοκρινολόγος παιδίατρος του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ, δήλωσε ότι τώρα είναι ξεκάθαρο πως ο τρόπος ανάπτυξης αρχίζει από τη γέννηση. Εκτός από τη σχέση του με το χρόνο έναρξης της εφηβείας, το σημαντικό είναι ότι ο τρόπος ανάπτυξης φαίνεται πως σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για παχυσαρκία, που εκτείνεται από την παιδική έως την ενήλικη ηλικία.

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2007

Εναρξη πρόωρης εφηβείας προκαλεί η παιδική παχυσαρκία

Η παιδική παχυσαρκία ,στις ΗΠΑ, φαίνεται πως προκαλεί την έναρξη πρόωρης εφηβείας, ανακοίνωσε το Mott Children Hospital του Μίτσιγκαν. Ωστόσο οι αιτίες δεν είναι ακόμα γνωστές. Η έρευνα έγινε σε 354 κοπέλες. Όσες ήταν υπέρβαρες στην ηλικία των 3 ετών και συνέχιζαν να παχαίνουν τα επόμενα τρία χρόνια είχαν πρόωρη εφηβεία στην ηλικία των 9 ετών.