Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008, 19:41

Γονιδιακή θεραπεία της μεσογειακής αναιμίας

Ελπίδες για γονιδιακή θεραπεία της μεσογειακής αναιμίας, δίνει η επιστημονική έρευνα. Δέκα ασθενείς συμμετέχουν ήδη σε πιλοτικό πρόγραμμα.

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008, 15:33

Καρδιακή ανεπάρκεια: Προσοχή στην αναιμία

Τα αποτελέσματα ανασκόπησης ερευνών, που δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘Journal of the American College of Cardiology’ δείχνουν ότι η αναιμία αυξάνει τον κίνδυνο θνησιμότητας σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια.

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008, 18:09

Νέα ουσία κατά της αναιμίας στη χρόνια νεφρική νόσο

Η αναιμία, η οποία χαρακτηρίζεται από χαμηλά επίπεδα αιμοσφαιρίνης, αποτελεί βασικό δείκτη της χρόνια νεφρικής νόσου και επιδεινώνεται με την εξέλιξή της. Υπολογίζεται πως αναιμία εμφανίζεται σε 60-80% των ασθενών με νεφρική βλάβη.

Τρίτη, 13 Μαΐου 2008, 17:01

Θαλασσαιμία: Σε δύο χρόνια η γονιδιακή θεραπεία

Την προσεχή διετία θα εφαρμοστεί και κλινικά η γονιδιακή θεραπεία της μεσογειακής αναιμίας.

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2007, 16:55

Φωνή αγωνίας από τους πάσχοντες με κυστική ίνωση

Πενήντα Ελληνόπουλα γεννιούνται κάθε χρόνο με κυστική ίνωση, εξαιτίας της έλλειψης υποχρεωτικού προγεννητικού ελέγχου. Η γέννηση ασθενών παιδιών θα μπορούσε να έχει εξαλειφθεί με τον προγεννητικό, όπως και η μεσογειακή αναιμία, καθώς η κυστική ίνωση κληροδοτείται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2007, 16:51

Πλαστές αναβολικές ουσίες στην αγορά

Το προϊόν έχει εγκριθεί μόνο για τις ακόλουθες ενδείξεις: Απλαστική αναιμία, περιπτώσεις γενικευμένου καρκίνου του μαστού σε γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση ή αφαίρεση των ωοθηκών, καταστάσεις με αρνητικό ισοζύγιο αζώτου, οστεοπόρωση, διέγερση ινωδόλυσης. Χρησιμοποιείται όμως ευρέως - παράνομα - για ντόπινγκ.

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2007, 20:16

‘Κίνδυνος’ η αναιμία στους ασθενείς που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση νεφρού

Επικίνδυνη φαίνεται πως είναι η αναιμία στους ασθενείς που έχουν υποστεί μεταμόσχευση νεφρού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θνησιμότητας ή άλλων οργανικών βλαβών σε σχέση με ανθρώπους που έχουν υποστεί άλλου είδους μεταμοσχεύσεις.