Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

Όποιος προλάβει: Βασιλειάδης παίρνει από Ξανθό αρμοδιότητα για συμπληρώματα σε γυμναστήρια

Ο κ. Θεοδοσιάδης ζητεί την άμεση απόσυρση της διάταξης, σημειώνοντας πως οι βιταμίνες τα σκευάσματα και τα συμπληρώματα διατροφής σχετίζονται άμεσα με την υγεία των πολιτών.

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018

Κατασχέθηκαν 500 τόνοι ψευδεπίγραφων φαρμάκων σε 116 χώρες του κόσμου

Κατασχέθηκαν αντικαρκινικά φάρμακα, παυσίπονα, φάρμακα επιληψίας, αντιψυχωτικά, αντιδιαβητικά, αναβολικά στεροειδή, φάρμακα για τη θεραπεία του HIV και συμπληρώματα διατροφής.

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018

Συμπληρώματα διατροφής με μη εγκεκριμένο συστατικό

Συνεχίζεται η κινητικότητα με τα συμπληρώματα διατροφής και όπως φαίνεται το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό. Ο ΕΟΦ ενημερώθηκε από τις αρμόδιες αρχές της Ιρλανδίας μέσω του Συστήματος Διοικητικής Συνδρομής και Συνεργασίας (AAC), ότι τα συμπληρώματα διατροφής άγνωστης προέλευσης OXYBURNPRO, SUPERCLEN και SUPERDRIVE της εταιρείας FALCON LABS περιέχουν τη μη εγκεκριμένη ουσία 1,3-dimethylamylanine (DMAA) και το μη εγκεκριμένο συστατικό methasterone.

Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018

Η Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως στα συμπληρώματα διατροφής

Η αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής αναπτύσσεται με ρυθμούς ρεκόρ ανατρέποντας τα αναμενόμενα από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018

Τηλεοπτική διαφήμιση “θαυματουργών” συμπληρωμάτων διατροφής - Επιστολή ΕΟΦ στο ΕΣΡ

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν μπορούν να φέρουν ισχυρισμούς υγείας, με εξαίρεση αυτούς που επιτρέπονται για όλα τα τρόφιμα.

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018

Προειδοποίηση ΕΟΦ για συμπληρώματα διατροφής

Το προϊόν FOLAXAN δεν έχει ελεγχθεί για την ασφάλειά του ενώ το προϊόν KING KUNG δύναται να προκαλέσει προβλήματα σε υπερτασικούς και καρδιακούς.

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018

Συμπληρώματα διατροφής και ντόπινγκ

Συστηματική κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής γίνεται κυρίως από αθλούμενους και ιδιαίτερα όσους στοχεύουν σε πρωταθλητισμό.

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

Τι αλλάζει με τα συμπληρώματα διατροφής

Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως η κατανάλωση των συγκεκριμένων προϊόντων απαιτεί προσοχή.

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Γεύματα ειδικής σίτισης: Χωρίς κόφτες και φίλτρα ελέγχου η αγορά

Ο προϋπολογισμός για τα συμπληρώματα ειδικής διατροφής είναι 20 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπονται άλλα 4 εκατ. ευρώ για τις συσκευές έκχυσης φαρμάκων.

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Ο ΕΟΦ για τα συμπληρώματα

Οι ισχυρισμοί που επιτρέπεται να αναγράφονται στα συμπληρώματα διατροφής είναι οι εγκεκριμένοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα τρόφιμα σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 432/2012.