Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

‘Διάλεξε στάση: αντισύλληψη ή ανασφάλεια’

Υψηλά παραμένουν στην Ελλάδα τα ποσοστά των νέων που έχουν σεξουαλικές επαφές χωρίς να λαμβάνουν κάποια μέθοδο αντισύλληψης.

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Κενά στις γνώσεις για την αντισύλληψη έχουν οι γυναίκες

Διεθνής έρευνα έδειξε κενά στις αντιλήψεις και στις γνώσεις που έχουν οι γυναίκες για το εύρος των διαθέσιμων επιλογών αντισύλληψης.

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

12ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας

Το 12ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας με Πρόεδρο τον Επίκουρο Καθηγητή Δημήτριο Λάζαρη, θα πραγματοποιηθεί στις 20-23 Ιουνίου 2012, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

12ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας

Από 20-23 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα συγκεντρωθούν πάνω από 3.000 επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο για να συζητήσουν τις εξελίξεις στο τομέα της Αναπαραγωγικής Υγείας.

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

‘Διάλεξε στάση: αντισύλληψη ή ανασφάλεια’: εκστρατεία ενημέρωσης για την αντισύλληψη

Με το σύνθημα ‘Διάλεξε Στάση: Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια’, ξεκινά ενημερωτική εκστρατεία για την αντισύλληψη, υπό την αιγίδα της Α΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού, στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, υπό τον καθηγητή κ. Αριστείδη Αντσακλή.

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας

Τεράστια πρόοδος σημειώνεται στις μέρες μας στον τομέα της υγείας της γυναίκας, καθώς η διάθεση νέων, εξελιγμένων μεθόδων και θεραπευτικών «εργαλείων» προσφέρει ασφαλείς και αποτελεσματικές λύσεις, τόσο σε ό,τι αφορά την ορμονική αντισύλληψη, όσο και την αντιμετώπιση σοβαρών επιβαρυντικών παθήσεων, όπως η ενδομητρίωση!

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Νέες αντισυλληπτικές επιλογές

Ελάχιστη 'πρόοδος' έχει πραγματοποιηθεί έως σήμερα στη στάση απέναντι στην αντισύλληψη στη χώρα μας, καθώς τα ποσοστά χρήσης αντισυλληπτικών από τις Ελληνίδες παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλά.

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

'Εφθασε το νέο χάπι επείγουσας αντισύλληψης

Εφθασε το νέο χάπι επείγουσας αντισύλληψης, που προσφέρει προστασία έως και 5 ημέρες μετά τη σεξουαλική επαφή προστασία από ανεπιθύμητη κύηση.

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009

Ενημερωτικός σταθμός για την αντισύλληψη

Την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης (26 Σεπτεμβρίου) το Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού του νοσοκομείου Αλεξάνδρα λειτουργεί ειδικό ενημερωτικό σταθμό στην Τεχνόπολη.

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008

Βασική μέθοδος ‘αντισύλληψης’ η έκτρωση στην Ελλάδα

Πολύ δρόμο πρέπει να διανύσουμε ως χώρα, για να φτάσουμε στα ευρωπαϊκά επίπεδα αντισύλληψης. Το 85% των γυναικών με ενεργή σεξουαλική ζωή που δεν παίρνουν αντισύλληψη μένουν έγκυες μέσα σε ένα χρόνο.