Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Νέα στοιχεία για την ψωρίαση

Η έρευνα εντόπισε 16 ακόμα γενετικούς δείκτες ανεβάζοντας το σύνολο σε 63 τόπους που συνδέονται με τη νόσο.

Τρίτη, 02 Μαΐου 2017

Σεκουκινουμάμπη: Αναστολέας της IL-17A που μπορεί να μεταβάλει την πορεία της ψωρίασης

Νέα δεδομένα υποδεικνύουν ότι με τη σεκουκινουμάμπη μπορεί να επιτευχθεί μεταβολή της νόσου στο 20% περίπου των ασθενών μετά από θεραπεία ενός έτους.

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Σοβαρή ψωρίαση: Πιο ευάλωτοι οι άντρες έναντι των γυναικών

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες είχαν σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό σοβαρής ψωρίασης.

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Ψωρίαση: Βελτίωση της ποιότητας ζωής με την απρεμιλάστη

Τα πρώτα δεδομένα από την καθημερινή κλινική εμπειρία με την απρεμιλάστη σε ασθενείς με ψωρίαση κατά πλάκας παρουσιάστηκαν στο 75ο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Καλά νέα για την ψωρίαση, την ψωριασική αρθρίτιδα και την αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα

Η σεκουκινουμάμπη είναι μια πλήρως ανθρώπινη, στοχευμένη θεραπεία που αναστέλλει συγκεκριμένα την κυτταροκίνη IL-17A και προηγούμενα δεδομένα έχουν δείξει ότι επιτυγχάνει μακροχρόνια διατήρηση του καθαρού ή σχεδόν καθαρού δέρματος σε έως και 80% των ασθενών.

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Η απώλεια βάρους μπορεί να περιορίσει τα συμπτώματα ψωρίασης  

Έρευνα του Herlev and Gentofte Hospital και του University of Copenhagen έδειξε βελτιωμένα συμπτώματα ψωρίασης σε συμμετέχοντες που έχασαν 15 κιλά, κατά μέσον όρο, σε διάστημα 16 εβδομάδων.

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Ενημερωτική δράση για την ψωρίαση

Τη δράση πραγματοποίησε η εταιρεία AbbVie σε συνεργασία με το Σύλλογο ‘’Επιδέρμια’’ και το Περιοδικό Δρόμου ‘’Σχεδία’’ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ψωρίασης.

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2016

''Ζήτα από τον Δερματολόγο σου Καθαρό Δέρμα''

Η παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την ψωρίαση τώρα και στην Ελλάδα, από τη Novartis Hellas, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας.

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Νέα δεδομένα για την ψωρίαση

H σεκουκινουμάμπη φάνηκε πως επιτυγχάνει υψηλά επίπεδα κάθαρσης του δέρματος που διαρκεί, στους ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας σε διάστημα έως και 4 ετών θεραπείας.

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016

‘’Αποκαλύψτε το δέρμα σας’’

Την 1η Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε πάνω από 1.700 άτομα για τα δερματικά μη- μεταδοτικά νοσήματα, όπως η ψωρίαση και η κνίδωση σε ειδικό περίπτερο της εκστρατείας στον πεζόδρομο της Ερμού.