Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008, 10:40

Βαριατρική χειρουργική: Μόνιμη και σταθερή λύση για τη νοσογόνο παχυσαρκία

Μόνιμη και σταθερή λύση στο πρόβλημα της νοσογόνου παχυσαρκίας, αλλά και σε σημαντικό ποσοστό, θεραπεία των συνοδών παθήσεων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση και η υπνική άπνοια, προσφέρει η βαριατρική χειρουργική.

Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2008, 14:34

Έρευνα: Η άπνοια αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου

Η άπνοια ύπνου διακόπτει τον ύπνο ανθρώπων που την εμφανίζουν. Σύμφωνα με την Aμερικανική Ένωση Αναπνευστικής Φροντίδας, στις Η.Π.Α πάσχουν από άπνοια 18 εκατ. άνθρωποι. Νέα έρευνα δείχνει ότι ενδεχομένως συντομεύει τη ζωή.

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2007, 16:37

Άπνοια Ύπνου: Επικίνδυνη για διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα και θάνατο

Η άπνοια ύπνου αυξάνει τις πιθανότητες για καρδιακή προσβολή και θάνατο κατά 30%, σε διάστημα τεσσάρων έως πέντε ετών, υποδεικνύει νέα έρευνα. Δεύτερη έρευνα συνδέει τη διαταραχή με αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη. Όσο πιο σοβαρή ήταν η διαταραχή στην αρχή της έρευνας τόσο αυξημένος φάνηκε ο κίνδυνος για καρδιοπάθεια ή θάνατο.

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2007, 16:48

Η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί και Άπνοια Ύπνου

Η κατανάλωση ποτού κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι μόνο πριν από τον ύπνο, αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης αναπνευστικών προβλημάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με νέα έρευνα και ιδιαίτερα του Συνδρόμου Άπνοιας Ύπνου.

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007

Προσοχή στο Σύνδρομο 'Απνοιας 'Υπνου

Το ροχαλητό δεν είναι απλώς ενοχλητικό, αλλά μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα μιας σοβαρής πάθησης που ονομάζεται υπνική άπνοια και αφορά το 10% του γενικού πληθυσμού των ενηλίκων.

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2007, 13:21

Ασθενείς με βηματοδότη: προσοχή στο Σύνδρομο Άπνοιας Ύπνου

Το Σύνδρομο Άπνοιας Ύπνου εμφανίζεται συχνά σε άτομα με βηματοδότη, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Circulation’, της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας. Περίπου δυο στους τρεις ασθενείς με προβλήματα καρδιάς στους οποίους έχει εμφυτευτεί βηματοδότης παρουσιάζουν άπνοια ύπνου που δεν έχει διαγνωστεί. Το ποσοστό αυτό, σύμφωνα με τη μελέτη είναι σημαντικά υψηλότερο σε σχέση με το γενικό πληθυσμό.