Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017

Κινητοποίηση για τη γρίπη των πτηνών

Μέχρι σήμερα δεν έχει διαπιστωθεί μόλυνση του ανθρώπου από τον υπότυπο Η5Ν8 της γρίπης τύπου Α παρά το μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν εκτεθεί σε αυτόν κατά τη διαχείριση κρουσμάτων στα πτηνά.

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Γρίπη των πτηνών: Μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο;

Νέα έρευνα αναφέρει ότι μετάδοση του ιού της γρίπης των πτηνών, (H7N9) πραγματοποιήθηκε πιθανόν από ασθενή σε ασθενή σε νοσοκομείο της Κίνας.

Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014

Ο πρώτος νεκρός από τον ιό της γρίπης των πτηνών στη Βόρειο Αμερική

Στον Καναδά σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος από τη γρίπη των πτηνών (ιός H5N1), στη Βόρειο Αμερική.

Πέμπτη, 02 Μαΐου 2013

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σε ετοιμότητα για τη γρίπη των πτηνών

Ταξιδιώτες στην περιοχή της Κίνας, οι οποίοι θα εμφανίσουν συμπτώματα αναπνευστικής νόσου τις πρώτες 10 ημέρες αφού επιστρέψουν στην Ελλάδα θα πρέπει άμεσα να επισκεφθούν τον γιατρό τους, ο οποίος στην συνέχεια θα ενημερώσει το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Τρίτη, 02 Απριλίου 2013

Σε ετοιμότητα για τη γρίπη των πτηνών

Σε σχολαστικούς ελέγχους όσων έχουν επισκεφθεί την Κίνα και εμφανίζουν συμπτώματα από το αναπνευστικό, καλεί τους γιατρούς το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Δύο άνθρωποι νεκροί από γρίπη πτηνών στην Κίνα

Προβληματισμό προκαλούν δύο θάνατοι στην περιοχή της Σαγκάης, από ένα στέλεχος γρίπης των πτηνών για το οποίο δεν είχαν αναφερθεί μέχρι σήμερα κρούσματα σε ανθρώπους.

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Επανακάμπτει στην Ασία η γρίπη των πτηνών

Η γρίπη των πτηνών δείχνει σημάδια επανάκαμψης, ενώ μεταλλαγμένο στέλεχος μπορεί ενδεχομένως να εξαπλώνεται στην Ασία, προειδοποίησαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009

Γρίπη των χοίρων: Πρώτο θανατηφόρο κρούσμα στις Η.Π.Α

Ο πρώτος θάνατος στις ΗΠΑ από τη γρίπη των πτηνών καταγράφηκε στο Τέξας, με θύμα ένα μικρό παιδί, αποτελώντας το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα εκτός Μεξικού. Εν τω μεταξύ, ο Π.Ο.Υ δήλωσε ότι ο ιός δείχνει σαφή σημάδια εξάπλωσης στον πλανήτη.

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2008

Γρίπη των πτηνών: Ελπίδες από τους επιζώντες του 1918

Οι άνθρωποι που επέζησαν από την πανδημία γρίπης του 1918 προστατεύονται ακόμα από τον ιό, σύμφωνα με ερευνητές των ΗΠΑ.

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2008

Σημάδια μετάλλαξης δείχνει ο ιός της γρίπης των πτηνών

Κινέζος ειδικός στις νόσους του αναπνευστικού δηλώνει ότι ο ιός Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών έχει δείξει σημάδια μετάλλαξης και θεωρεί πως υπάρχει ανάγκη επαγρύπνησης σε μια περίοδο που η εποχιακή γρίπη των ανθρώπων είναι στην κορύφωσή της.