Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017

Έγκριση του Dupilumab για τη μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα, στην Ε.Ε

Η πρώτη στοχευμένη βιολογική θεραπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση που λαμβάνει άδεια κυκλοφορίας για χρήση στην ατοπική δερματίτιδα.

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017

Θετικά αποτελέσματα μελέτης για ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας.

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017

Ατοπική δερματίτιδα: Έγκριση του Dupilumab από τον FDA

Το Dupilumab θα είναι διαθέσιμο εντός της εβδομάδας στους ασθενείς στις ΗΠΑ που πάσχουν από αυτή τη χρόνια και εξουθενωτική μορφή εκζέματος.

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Θετικά αποτελέσματα για το Dupilumab στη μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα

Ενήλικες ασθενείς με ανεπαρκώς ελεγχόμενη μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα που έλαβαν το υπό έρευνα φάρμακο σε συνδυασμό με τοπικά κορτικοστεροειδή παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στις παραμέτρους που σχετίζονται με τη συνολική βαρύτητα της νόσου σε σύγκριση με όσους έλαβαν μόνο τοπικά κορτικοστεροειδή.

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017

Απομακρύνοντας τον κύκλο εξάρσεων της ατοπικής δερματίτιδας

Η ατοπική δερματίτιδα - ΑΔ - (γνωστή επίσης και ως ατοπικό έκζεμα) είναι ένα κληρονομικό νόσημα που προσβάλει 1 στους 6 ανθρώπους σε κάποιο στάδιο της ζωής τους.

Τετάρτη, 04 Μαΐου 2016

Αποτελέσματα μελετών για το dupilumab σε ασθενείς με ατοπική δερματίτιδα

Το dupilumab είναι η πρώτη συστηματική θεραπεία με θετικά αποτελέσματα μελετών Φάσης 3 σε ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα, μια σοβαρή, χρόνια φλεγμονώδη νόσο του δέρματος.

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Έρευνα συνδέει την ατοπική δερματίτιδα με την πιθανότητα καρκίνου

Άνθρωποι που πάσχουν από ατοπική δερματίτιδα μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου σε σχέση με όσους δεν πάσχουν από αυτήν, αναφέρει νέα έρευνα.

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα θεραπεία για την ατοπική δερματίτιδα

Η ατοπική δερματίτιδα, το γνωστό σε όλους μας έκζεμα, αποτελεί εφιάλτη για χιλιάδες συμπατριώτες μας κι εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.