Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019

Λευκή επιταγή

Όλα έχουν ένα όριο, λένε κάποιοι όσον αφορά τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, δίνοντας τον τόνο των εξελίξεων που έπονται και ο οποίος, όπως ακούγεται, θα ταρακουνήσει αρκετές εταιρείες και ειδικότερα αυτές που ενώ έχουν αναντικατάστατα σκευάσματα στην αγορά, αυτά απουσιάζουν από τους ¨πάγκους" και πάνω από εξάμηνο.

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Έδωσαν λευκή επιταγή

Λευκή επιταγή έχουν δώσει στους Ιατρικούς Συλλόγους 8 Σύνδεσμοι για να προχωρήσουν στην καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ εάν δεν βρεθεί λύση στα εξής: -Να εξαιρεθεί από το clawback και το rebate ,το ποσό που προκύπτει για τη συμμετοχή του ασθενούς και να πληρωθεί από ειδικό κωδικό του ΕΟΠΥΥ πέρα του προϋπολογισμού για τις εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις,-Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, για ιατρικές πράξεις και εξετάσεις ΠΦΥ-Να γίνει έκπτωση του ποσοστού του clawback, στο επίπεδο του κουρέματος που υπέστησαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των παρελθόντων ετών.

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019, 18:39

Η βλάβη στον εγκέφαλο λόγω αλκοόλ συνεχίζεται και μετά τη διακοπή

'Ερευνα που δημοσιεύτηκε στο JAMA Psychiatry, δείχνει ότι 6 εβδομάδες μετά τη διακοπή του αλκοόλ, υπάρχουν ακόμα αλλαγές στη λευκή ουσία του εγκεφάλου.

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018, 19:59

ΠΣΦ: ‘’Να σταματήσει η κατάφωρη αδικία των Φυσικοθεραπευτών των Δημόσιων Δομών’’

Η “λευκή απεργία” στις μονάδες ΜΕΘ και ΜΑΦ ‘’θα είναι η απάντηση των Φυσικοθεραπευτών ενάντια στην ρατσιστική αντιμετώπισή τους από την Πολιτεία’’.

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, 13:52

Λεύκη, μία παρεξηγημένη ασθένεια  

Ο Δερματολόγος είναι ο μόνος ειδικός να συστήσει σειρά εξετάσεων, για να βρεθεί η αιτία και το είδος της Λεύκης και να συστήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018, 17:43

Το πράσινο περιβάλλον ευνοεί την ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου

Μαθητές δημοτικού που μεγάλωσαν σε σπίτια περιστοιχισμένα από περισσότερο πράσινο έτειναν να έχουν μεγαλύτερη λευκή και φαιά ουσία σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου, δήλωσαν ερευνητές.

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, 18:43

Η καλή φόρμα ''όπλο'' κατά της νόσου Alzheimer

Eρευνητές διαπίστωσαν ότι χαμηλότερα επίπεδα φόρμας συνδέθηκαν με ασθενέστερη λευκή ουσία, που με τη σειρά της συνδεόταν με χαμηλότερη λειτουργικότητα εγκεφάλου.

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017, 14:13

Λευκή απεργία από τους 600 φυσικοθεραπευτές των Δημόσιων Νοσοκομείων

Οι φυσικοθεραπευτές που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, είναι οι μόνοι που δεν λαμβάνουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017, 12:51

Καλοκαίρι και λεύκη: Χρήσιμες συμβουλές

Η λεύκη είναι μια διαταραχή της μελάγχρωσης του δέρματος άγνωστης αιτιολογίας. Τι κάνουμε το καλοκαίρι;

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016, 16:17

Η ‘’υπέρταση της λευκής μπλούζας’’ μπορεί να κρύβει πρόβλημα για τους ηλικιωμένους

Ευρήματα στηρίζουν τη θεωρία ότι μικρός αριθμός ασθενών με ‘’υπέρταση λευκής μπλούζας’’ έχει μεμονωμένη συστολική υπέρταση, η οποία μπορεί να αποτελεί δείκτη κινδύνου για καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό επεισόδιο.