Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016, 17:21

Έρευνα: Η καφεΐνη δεν συνδέεται με αρρυθμία στην καρδιακή ανεπάρκεια

Eρευνητική ομάδα δεν ανακάλυψε σχέση μεταξύ καφεΐνης και αρρυθμίας βραχυπρόθεσμα, σε μικρή έρευνα.

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016, 20:01

Υπνική άπνοια: Ωφελεί η βαριατρική χειρουργική;

Η έγκαιρη αναγνώριση και η θεραπεία της πάθησης είναι σημαντική, καθώς η μη αντιμετώπισή της μπορεί να προκαλέσει καρδιακή αρρυθμία, υπέρταση, έμφραγμα, εγκεφαλικό επεισόδιο και υπνηλία.

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010, 15:44

Ο διαβήτης συνδέεται με εμφάνιση κολπικής μαρμαρυγής

Άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για αρρυθμία, γνωστή ως κολπική μαρμαρυγή, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008, 18:30

Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής

Προσφέροντας ακόμα ένα λόγο ενάντια στο κάπνισμα, νέα έρευνα ανακάλυψε ότι πρώην και νυν καπνιστές διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής, μιας πάθησης που αφορά αρρυθμία της καρδιάς.

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007, 15:27

Έρευνα συσχετίζει την κολπική μαρμαρυγή με εμφάνιση άνοιας

Η κολπική μαρμαρυγή, ένα είδος αρρυθμίας, αποτελεί μια αρκετά συχνή πάθηση, που έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο για θρόμβωση και εγκεφαλικό επεισόδιο. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν ότι αρκετά συχνά εμφανίζεται και άνοια, λίγα χρόνια μετά τη διάγνωση της κολπικής μαρμαρυγής.

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2007

Κολπική μαρμαρυγή: Αυξημένος κίνδυνος θνησιμότητας το πρώτο τετράμηνο

Οι άνθρωποι στους οποίους γίνεται για πρώτη φορά διάγνωση κολπικής μαρμαρυγής, μιας σοβαρής μορφής αρρυθμίας, έχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου σε σχέση με τον πληθυσμό ίδιας ηλικίας που δεν παρουσιάζει την αρρυθμία αυτή. Η κολπική μαρμαρυγή μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή ανεπάρκεια ή και θάνατο. Eίναι συνηθισμένη πάθηση στο γενικό πληθυσμό αλλά δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία σχετικά με τη θνησιμότητα των ασθενών αυτών.