Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010, 19:10

Έρευνα: Αποτελεσματική η μαστογραφία από την ηλικία των 40

Ενώ υπάρχει διχογνωμία σχετικά με την ηλικία έναρξης της εξέτασης με μαστογραφία, νέα έρευνα Σουηδών επιστημόνων υποστηρίζει την έναρξη της εξέτασης για καρκίνο στο μαστό στην ηλικία των 40 ετών.

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010, 14:11

Νέα έρευνα αμφισβητεί το όφελος της τακτικής εξέτασης με μαστογραφία

Η τακτική εξέταση μαστογραφίας είναι λιγότερο αποτελεσματική στην πρόληψη του καρκίνου από ότι αναμενόταν, σύμφωνα με Νορβηγούς ερευνητές.

Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010, 19:25

Εκδήλωση για πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Επιστημονική ομιλία για την 'πρόληψη του καρκίνου του μαστού' διοργανώνουν το Ιασώ General και ο Δήμος Χολαργού, προσφέροντας έκπτωση 75% για ψηφιακή μαστογραφία σε όσους προσέλθουν.

Τρίτη, 06 Απριλίου 2010, 17:56

Ιασώ: δωρεάν ελαστογραφία, μαζί με τη μαστογραφία

Ελπιδοφόρα μηνύματα στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού δίνει η τεχνική της ελαστογραφίας, η οποία παράλληλα μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα όργανα του σώματος, όπως ο θυρεοειδής και το ήπαρ.

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010, 16:23

Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας: Διευκρινίσεις σχετικά με τη μαστογραφία

Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας υποστηρίζει, ότι η ετήσια μαστογραφία και η κλινική εξέταση από ιατρό Μαστολόγο, είναι εξετάσεις που εντάσσονται μέσα στο ιατρικό πλαίσιο που σκοπό έχει να προφυλάξει τη γυναίκα από τον καρκίνο του μαστού.

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009, 15:35

Νέες οδηγίες για τη μαστογραφία προτείνει αμερικανική επιτροπή

Νέες οδηγίες για τις μαστογραφίες εξέδωσε αμερικανική επιτροπή, οι οποίες αντιτίθενται στη μαστογραφία ρουτίνας σε γυναίκες που βρίσκονται στη δεκαετία των 40 και συνιστούν την εξέταση κάθε δεύτερο χρόνο σε γυναίκες 50 έως 70 ετών.

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009, 16:15

Πώς θα προετοιμαστείτε για τη μαστογραφία

Για καλύτερη προετοιμασία πριν από τη μαστογραφία, οι γυναίκες καλό θα είναι να ακολουθήσουν τις εξής συμβουλές.

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009, 14:53

Χωρίς προληπτικό έλεγχο μαστού οι γυναίκες στην Κατερίνη

Μετά από πρωτοβουλία γυναικών της Κατερίνης και την ενεργή συμπαράσταση 25 φορέων του Νομού Πιερίας συγκεντρώθηκαν μέχρι στιγμής 6.000 υπογραφές με σκοπό τόσο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των γυναικών για την αναγκαιότητα της μαστογραφίας και του προληπτικού ελέγχου, κυρίως για τη δημιουργία Κέντρου Μαστού στο νοσοκομείο του Νομού.

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008, 16:51

Έρευνα: Ορισμένοι όγκοι στο μαστό υποχωρούν μόνοι τους!

Ερευνητές που εξέτασαν περιστατικά καρκίνου στο μαστό σε Νορβηγίδες εξέφρασαν την αμφιλεγόμενη άποψη ότι ορισμένοι όγκοι που εντοπίζονται με μαστογραφία μπορούν ενδεχομένως να εξαφανιστούν φυσιολογικά από μόνοι τους.

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2008, 18:30

Δεν κάνουν μαστογραφία οι μισές Ελληνίδες

Γνωρίζουν τον κίνδυνο, αλλά δεν κάνουν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού οι Ελληνίδες. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από πανελλαδική έρευνα για τον καρκίνο, με τίτλο ‘Hellas Health II’.