Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

CHMP: Θετική γνωμοδότηση για τη χορήγηση άδεις κυκλοφορίας του συνδυασμού ινσουλίνης glargine 100U/mL και λιξισενατίδης στην ΕΕ

Η Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση συνιστά τη χρήση του έτοιμου συνδυασμού ινσουλίνης glargine 100U/mL και λιξισενατίδης σε συνδυασμό με μετφορμίνη για τη θεραπεία ενηλίκων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Υπογλυκαιμία: Αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου σε νοσηλευόμενους ασθενείς

H υπογλυκαιμία είναι συχνή σε νοσηλευόμενους ασθενείς. Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι είτε συνδέεται με την ινσουλίνη είτε όχι σχετίζεται με βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο κίνδυνο θνησιμότητας.

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Αποτελέσματα μελέτης που συγκρίνει την ινσουλίνη glargine 300U/mL με την ινσουλίνη degludec στον διαβήτη τύπου 1

Η ινσουλίνη glargine 300U/mL έχει πιο επίπεδο προφίλ δράσης σε σύγκριση με την ινσουλίνη degludec, με λιγότερες διακυμάνσεις εντός της ημέρας.

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016

Σταθερός συνδυασμός της Sanofi και επιθυμητά μεταγευματικά επίπεδα σακχάρου

Ο σταθερός συνδυασμός ινσουλίνης glargine και λιξισενατίδης παρουσιάζει καλύτερο έλεγχο του μεταγευματικού σακχάρου σε ενήλικες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα δεδομένα για διαβητικούς τύπου 2 που λαμβάνουν ινσουλίνη

Η ινσουλίνη glargine 300U/ml της Sanofi έδειξε σταθερά χαμηλότερο ποσοστό υπογλυκαιμικών επεισοδίων σε σύγκριση με την ινσουλίνη glargine 100U/ml σε όλες τις τιμές γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c).

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2016

Τα υγιεινά λιπαρά βελτιώνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη

Ανάλυση ερευνών αναφέρει ότι τροφές πλούσιες σε λιπαρά μπορούν να βελτιώσουν την αντίσταση στην ινσουλίνη αν έχουν φυτική βάση και καταναλώνονται αντί για ζωικά λιπαρά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Θετικά Αποτελέσματα σε δύο κλινικές μελέτες Φάσης 3 για τον έτοιμο συνδυασμό σταθερής αναλογίας

Και οι δύο πιλοτικές μελέτες έδειξαν μεγαλύτερη μείωση της HbA1c έναντι της ινσουλίνης glargine και έναντι της λιξισενατίδης.

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Χαμηλό και υψηλό βάρος στη γέννηση συνδέεται με κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι παιδιά στα δυο άκρα του φάσματος βάρους κατά τη γέννηση έχουν υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν λίπος γύρω από τα όργανα, αντίσταση στην ινσουλίνη και φλεγμονή.

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Ερευνητές ανακάλυψαν σχέση μεταξύ μελατονίνης και κινδύνου για διαβήτη

Νέα έρευνα ενισχύει τη θεωρία ότι υψηλότερα επίπεδα μελατονίνης μειώνουν την ικανότητα των βητα-κυττάρων στο πάγκρεας να εκκρίνουν ινσουλίνη.

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2016

Ο συνδυασμός ινσουλίνης και μετφορμίνης μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας από διαβήτη τύπου 2

Eρευνητική ομάδα ανακάλυψε σημαντική μείωση στους θανάτους και στα καρδιακά προβλήματα με τη συγχορήγηση μετφορμίνης σε ασθενείς που έκαναν χρήση ινσουλίνης.