Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Θετικά Αποτελέσματα σε δύο κλινικές μελέτες Φάσης 3 για τον έτοιμο συνδυασμό σταθερής αναλογίας

Και οι δύο πιλοτικές μελέτες έδειξαν μεγαλύτερη μείωση της HbA1c έναντι της ινσουλίνης glargine και έναντι της λιξισενατίδης.

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Χαμηλό και υψηλό βάρος στη γέννηση συνδέεται με κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι παιδιά στα δυο άκρα του φάσματος βάρους κατά τη γέννηση έχουν υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν λίπος γύρω από τα όργανα, αντίσταση στην ινσουλίνη και φλεγμονή.

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Ερευνητές ανακάλυψαν σχέση μεταξύ μελατονίνης και κινδύνου για διαβήτη

Νέα έρευνα ενισχύει τη θεωρία ότι υψηλότερα επίπεδα μελατονίνης μειώνουν την ικανότητα των βητα-κυττάρων στο πάγκρεας να εκκρίνουν ινσουλίνη.

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2016

Ο συνδυασμός ινσουλίνης και μετφορμίνης μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας από διαβήτη τύπου 2

Eρευνητική ομάδα ανακάλυψε σημαντική μείωση στους θανάτους και στα καρδιακά προβλήματα με τη συγχορήγηση μετφορμίνης σε ασθενείς που έκαναν χρήση ινσουλίνης.

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Ο ανεπαρκής ύπνος στους εφήβους συνδέεται με αύξηση του κινδύνου για διαβήτη

Σύμφωνα με νέα έρευνα, έφηβοι που κοιμούνται λιγότερο από 8 ώρες τη νύχτα είναι πιο πιθανό να έχουν περισσότερο λίπος γύρω από τη μέση και αντίσταση στην ινσουλίνη, κάτι που τελικά μπορεί να οδηγήσει στον διαβήτη τύπου 2.

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Αναπτύχθηκε σύστημα με τη βοήθεια smartphone που δουλεύει ως πάγκρεας

Σε συνδυασμό με μικροσκοπικό αισθητήρα και αντλία ινσουλίνης που φοριέται, ένα smartphone μπορεί να μιμηθεί το πάγκρεας, παρακολουθώντας αυτόματα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και χορηγώντας ινσουλίνη όπως χρειάζεται.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Τεχνητό πάγκρεας λειτούργησε καλά σε ανθρώπους

Το τεχνητό πάγκρεας αναπτύχθηκε συνδυάζοντας τεχνολογία μηχανικού παγκρέατος με μεταμόσχευση κυττάρων νησιδίων που παράγουν ινσουλίνη.

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Θετικά Αποτελέσματα για τη Δεύτερη Πιλοτική Μελέτη Φάσης 3 του έτοιμου συνδυασμού ινσουλίνης glargine U100 και λιξισενατίδης

Ο έτοιμος συνδυασμός ινσουλίνης glargine U100 και λιξισενατίδης πέτυχε τον πρωταρχικό του στόχο αφού κατέδειξε μεγαλύτερη μείωση της HbA1c σε σύγκριση με την χορήγηση μόνο ινσουλίνης glargine.

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Υπερτερεί νέας γενιάς ινσουλίνη, σύμφωνα με μελέτη

Aποτελέσματα υπογραμμίζουν τα κλινικά οφέλη που προσφέρει η νέας γενιάς βασική ινσουλίνη glargine 300 U/mL για τα άτομα με διαβήτη, σε όλο τον κόσμο.

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Εντοπίστηκε πιθανός βιοδείκτης για τον προδιαβήτη

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι άνθρωποι με προδιαβήτη που θεωρείται ότι έχουν αντίσταση στην ινσουλίνη έχουν αλλαγμένο μιτοχονδριακό DNA.