Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Ο ήλιος βλάπτει και...υπό σκιάν

Η βλάβη στο δέρμα που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία συνεχίζεται και μετά την απομάκρυνση από τον ήλιο, ακόμα και στο σκοτάδι, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

ΜΗΤΕΡΑ: Προηγμένη μέθοδος καθετηριασμού καρδιάς σε έγκυο χωρίς ακτινοβολία

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ. καθετηριασμός καρδιάς σε έγκυο ασθενή χωρίς τη χρήση ακτινοβολίας αλλά με ταυτόχρονες λήψεις εικόνων στον μαγνητικό τομογράφο.

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

Η κάνναβη επιβραδύνει την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων στον εγκέφαλο

Εκχύλισμα κάνναβης σε συνδυασμό με ακτινοβολία μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των καρκινικών όγκων, αναφέρει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Θεραπεία με μια μόνο δόση ακτινοβολίας στον καρκίνο μαστού

Οι ασθενείς με πρώιμα στάδια της νόσου θα μπορούσαν - υπό πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες - σύντομα να επωφεληθούν από την 'ενδοδεσμική ακτινοβολία', καταργώντας την ανάγκη για μακρόχρονη ακτινοθεραπεία.

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Φόρουμ για την εφαρμοσμένη υπερθερμία στην ογκολογία

Η υπερθερμία είναι ο τέταρτος πυλώνας στην αντιμετώπιση του καρκίνου, μαζί με τη χημειοθεραπεία, την ακτινοβολία και τη χειρουργική.

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Μόνο το αντηλιακό δεν επαρκεί για την προστασία από το μελάνωμα

Nέα έρευνα παρέχει ενδείξεις ότι το αντηλιακό δεν προσφέρει ολοκληρωτική προστασία από τις βλαβερές συνέπειες της ακτινοβολίας UV και το μελάνωμα.

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014

Bepanthol αντιηλιακό γαλάκτωμα προσώπου – σώματος, για αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο

Το Bepanthol αντιηλιακό Γαλάκτωμα Προσώπου- Σώματος παρέχει αποτελεσματική προστασία από τη UVA και από τη UVB ακτινοβολία.

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή και ακτινοβολία

Η αποκατάσταση μαστού με αυτόλογους ιστούς ήταν το θέμα διεθνούς σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε 14 και 15 Μαρτίου στην Αθήνα.

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013

Τρισδιάστατη απεικόνιση δείχνει γιατί τα ψηλά τακούνια καταπονούν τα πόδια

Χρησιμοποιώντας παρόμοια επίπεδα ακτινοβολίας με τα συμβατικά απεικονιστικά μηχανήματα, η συσκευή δρα σκανάροντας τα πόδια ενός ασθενούς σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα.

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012

Ιονίζουσα ακτινοβολία σε συμπληρώματα διατροφής

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, τα προϊόντα Sun ten premium quality herb και Xiao Yao San, που προωθούνται ως απολύτως φυτικά συμπληρώματα διατροφής, έχουν υποστεί επεξεργασία με ιονίζουσα ακτινοβολία.