Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Ο κίνδυνος καρκίνου στους ακτινολόγους δεν είναι μεγάλος

Οι ακτινολόγοι δεν διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο από την έκθεση στην ακτινοβολία. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει μετά από σύγκριση των στατιστικών δεδομένων θανάτου ανάμεσα σε χιλιάδες ακτινολόγους και ψυχίατρους, που κατέγραψαν αυξημένο κίνδυνο τα παλιά όμως χρόνια.

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

27ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Υπερηχογραφίας EUROSON 2015

Η Υπερηχογραφία αποτελεί μια αποτελεσματική και φθηνή, χωρίς ακτινοβολία. διαγνωστική εξέταση για πολλά όργανα.

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015

Καθησυχαστικά τα αποτελέσματα μελετών για την έκθεση σε ΗΜΠ

Καθησυχαστικές οι μελέτες για την έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Αποδυναμώνονται οι αποδείξεις για πρόκληση καρκίνου του εγκεφάλου και καμμία συνάφεια δεν δείχνουν οι μελέτες για παιδικό καρκίνο λόγω έκθεσης σε ραδιοτηλεοπτικούς πομπούς

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Ακτινοθεραπεία και καρκίνος του προστάτη

Η κλιμάκωση της δόσης που κατέστη δυνατή με την εισαγωγή σύγχρονων μεθόδων τρισδιάστατης ακτινοβολίας, έχει βελτιώσει στις ΗΠΑ, τις πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών με εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη.

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Ο παιδικός καρκίνος οδηγεί μελλοντικά σε παχυσαρκία;

Ερευνητές ανακάλυψαν σε μελέτη ότι σχεδόν οι μισοί επιζώντες από παιδικό καρκίνο που υποβλήθηκαν σε κρανιακή ακτινοβολία ήταν παχύσαρκοι σε σύγκριση με 29% όσων δεν έλαβαν αυτού του είδους την αγωγή.

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015

Ιατρικό Αθηνών: Νέα συμπληρωματική διάγνωση κατά του καρκίνου του μαστού

Η νέα εξέταση για τον καρκίνο στο μαστό, που είναι προληπτική ταχεία μαγνητική μαστογραφία, έχει δυνατότητα να εντοπίσει καρκίνο σε πρώιμο στάδιο σε μεγαλύτερο ποσοστό από τη μαστογραφία και την υπερηχογραφία, ενώ δεν έχει ιονίζουσα ακτινοβολία.

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Ο ήλιος βλάπτει και...υπό σκιάν

Η βλάβη στο δέρμα που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία συνεχίζεται και μετά την απομάκρυνση από τον ήλιο, ακόμα και στο σκοτάδι, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

ΜΗΤΕΡΑ: Προηγμένη μέθοδος καθετηριασμού καρδιάς σε έγκυο χωρίς ακτινοβολία

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ. καθετηριασμός καρδιάς σε έγκυο ασθενή χωρίς τη χρήση ακτινοβολίας αλλά με ταυτόχρονες λήψεις εικόνων στον μαγνητικό τομογράφο.

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

Η κάνναβη επιβραδύνει την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων στον εγκέφαλο

Εκχύλισμα κάνναβης σε συνδυασμό με ακτινοβολία μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των καρκινικών όγκων, αναφέρει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Θεραπεία με μια μόνο δόση ακτινοβολίας στον καρκίνο μαστού

Οι ασθενείς με πρώιμα στάδια της νόσου θα μπορούσαν - υπό πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες - σύντομα να επωφεληθούν από την 'ενδοδεσμική ακτινοβολία', καταργώντας την ανάγκη για μακρόχρονη ακτινοθεραπεία.