Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010, 18:47

Τα βλαστοκύτταρα στη μάχη κατά της λευχαιμίας

Μια τεχνική η οποία μπορεί τελικά να παρακάμψει την ανάγκη μεταμοσχεύσεων με συμβατό μόσχευμα μυελού των ιστών χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους.

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009, 15:54

Καρκίνος του προστάτη: ιός πιθανός υπεύθυνος για ορισμένα περιστατικά

Ιός που είναι γνωστό πως προκαλεί λευχαιμία και όγκους σε ζώα βρίσκεται σε ορισμένους όγκους του προστάτη και μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί μια αιτία πρόκλησης του καρκίνου στον προστάτη, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009, 15:40

Εντοπίστηκαν γονίδια υπεύθυνα για την παιδική λευχαιμία

Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν γενετικά ελαττώματα που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της πιο συνήθους μορφής παιδικής λευχαιμίας.

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2009, 19:27

Πώς η λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει λευχαιμία

Ερευνητές ανακάλυψαν πώς συνήθεις λοιμώξεις μπορούν να προκαλέσουν παιδική λευχαιμία.

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2009, 19:45

Νέα θεραπεία για τη χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία

Ένα ακόμη ‘όπλο’ προστίθεται στη μάχη κατά της λευχαιμίας. Πρόκειται για ένα μονοκλωνικό αντίσωμα, το οποίο χορηγείται ήδη με επιτυχία στην αντιμετώπιση του μη – Hodgkin λεμφώματος.

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009, 16:46

Αρσενικό και βιταμίνη Α κατά της λευχαιμίας

Ασθενείς με λευχαιμία φαίνεται πως αντιμετωπίστηκαν με ασφάλεια και επιτυχία από γιατρούς με τη χρήση συνδυασμού αρσενικού και βιταμίνης Α, σύμφωνα με μακροχρόνια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα.

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008, 15:26

Ασθενής απαλλάχτηκε από το AIDS μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών

Αμερικανός που έπασχε από AIDS φαίνεται πως θεραπεύτηκε από τη νόσο, 20 μήνες μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, μια μέθοδο αντιμετώπισης της λευχαιμίας, ανακοίνωσαν οι γιατροί του.

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2008, 18:00

Για πρώτη φορά αποκωδικοποιήθηκε ολόκληρο το γονιδίωμα καρκινοπαθούς

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν ολόκληρο το γονιδίωμα γυναίκας που έπασχε από καρκίνο και να εντοπίσουν σειρά γονιδίων που δεν είχαν ποτέ σχετιστεί με τον τύπο λευχαιμίας που εμφάνιζε η γυναίκα.

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008, 16:32

Φάρμακο για τη λευχαιμία, 'όπλο' κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Φάρμακο που χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση της λευχαιμίας μπορεί ενδεχομένως να αποτελέσει ισχυρό όπλο ενάντια στη σκλήρυνση κατά πλάκας, σύμφωνα με ερευνητές.

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008, 17:10

Εξελίξεις στη θεραπεία της χρόνιας μυελογενούς λευχαιμίας

Το θεραπευτικό κενό έρχονται να καλύψουν οι θεραπείες νέας γενιάς όπως το dasatinib, το οποίο κυκλοφορεί από το 2007, αλλά και η νέα, ακόμα πιο εκλεκτική θεραπεία η οποία ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα, το nilotinib.