Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΡΙΖΑ: Βλαστοκύτταρα

Στις ιδιωτικές τράπεζες βλαστοκυττάρων και στο κόστος για κάθε παιδί-δότη, αναφέρεται η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρη Ψαριανού.

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2008

Ευρωκλινική – Dentolife: Συνεργασία για βλαστοκύτταρα παιδικών δοντιών

Συνεργασία με την Ευρωκλινική Παίδων, ξεκίνησε η εταιρεία Dentolife, θυγατρική της εταιρίας φύλαξης βλαστικών κυττάρων Biohellenika, την περασμένη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008

ΣΥΡΙΖΑ: Ίδρυση δημόσιων τραπεζών για βλαστοκύτταρα

Αν είναι στις προθέσεις του Υπουργού Υγείας να ιδρύσει δημόσιες τράπεζες βλαστοκυττάρων, οι οποίες θα εξασφαλίσουν στους ασθενείς που έχουν ανάγκη, κατάλληλο μόσχευμα για την περαιτέρω θεραπεία τους, ρωτά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Λεβέντης.

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2008

Κορυφώνεται η έρευνα για τη θεραπεία του διαβήτη

Τεχνητό πάγκρεας και μεταμόσχευση παγκρεατικών νησιδίων από εμβρυονικά βλαστοκύτταρα: αυτά είναι τα δύο νέα όπλα υπερυψηλής τεχνολογίας τα οποία αναμένεται σύντομα να ενισχύσουν την θεραπευτική φαρέτρα των γιατρών στη μάχη κατά του νεανικού σακχαρώδη διαβήτη.

Τρίτη, 08 Ιουλίου 2008

Υγεία: Σε λειτουργία εργαστήριο για βλαστοκύτταρα

Η Stem-Health Hellas αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο των Τραπεζών Φύλαξης βλαστοκυττάρων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008

Βλαστοκύτταρα και λέιζερ, αντί by – pass!

Οι καρδιοχειρουργοί μπορούν να αντιμετωπίσουν ακόμη και ασθενείς με πλήρως αθηρωμένα στεφανιαία αγγεία, οι οποίοι δεν είναι δυνατό να υποβληθούν σε ‘μπάι πας’.

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2008

Τα βλαστοκύτταρα στη μάχη κατά του διαβήτη

Αποτελέσματα πρόσφατων πειραμάτων οδηγούν σε καθοριστικές ενδείξεις ότι τα ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη αντιδρώντας στη γλυκόζη, όπως τα βητα κύτταρα στο πάγκρεας.

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2007

Έρευνα: Τα βλαστοκύτταρα ‘επιδιόρθωσαν’ πνεύμονες σε ποντίκια

Βρετανοί ερευνητές εμφύτευσαν με επιτυχία πνευμονικά κύτταρα που αναπτύχθηκαν από εμβρυικά βλαστοκύτταρα σε πνεύμονες ποντικού, σε μια προσπάθεια που θεωρείται πως μελλοντικά θα οδηγήσει σε θεραπείες για ανθρώπους με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2007

Τα βλαστοκύτταρα στη μάχη κατά του εμφράγματος και της καρδιακής ανεπάρκειας

Ένα κοκτέιλ με θρεπτικά συστατικά βοήθησε ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα να ενισχυθούν και να διορθώσουν βλάβες της καρδιάς σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια.

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2007

Ιός συμβάλλει στην εμφάνιση παχυσαρκίας

Νέα έρευνα έρχεται να προστεθεί στις ενδείξεις ότι η παχυσαρκία…είναι μεταδοτική σε ορισμένες περιπτώσεις. Ένας κοινός ιός, ο οποίος σε προηγούμενες έρευνες είχε υποδειχτεί ως πιθανή αιτία παχυσαρκίας βρέθηκε σε πειράματα ότι μετατρέπει βλαστοκύτταρα από λιπώδη ιστό σε λιπώδη κύτταρα.