Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010, 15:36

Η ηλιακή ακτινοβολία σχετίζεται με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η εποχή και ο τόπος γέννησης των ανθρώπων μπορεί ενδεχομένως να επηρεάζει τις πιθανότητες εμφάνισης πολλαπλής σκλήρυνσης, σύμφωνα με ερευνητές.

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009, 17:31

Επικίνδυνη για εμφάνιση καρκίνου η ακτινοβολία από την αξονική τομογραφία

Δυο αμερικανικές έρευνες που δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘Archives of Internal Medicine’ ανακάλυψαν ότι η ακτινοβολία από την αξονική τομογραφία μπορεί να προκαλέσει καρκίνο δεκαετίες μετά την έκθεση του ασθενούς σε αυτήν.

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2009, 18:22

Μέτρα προστασίας από τον ήλιο λαμβάνει η πλειοψηφία των Ελλήνων

Kάποιο μέτρο προστασίας από τη βλαβερή επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας παίρνει η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ΙΑΤΡΟΝΕΤ.

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009, 14:12

Solarium: Στην κορυφή των καρκινογόνων

Ερευνητές κατέταξαν το solarium και άλλες πηγές υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) στην κορυφαία κατηγορία κινδύνου για καρκίνο, θεωρώντας τες το ίδιο θανατηφόρες με το αρσενικό και το αέριο μουστάρδας.

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008, 19:19

Νοσεί η υγεία των παιδιών στη χώρα μας

Υψηλά ποσοστά παραμελημένων προβλημάτων υγείας παρουσιάζουν οι μαθητές της επαρχίας στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα, ενώ άλλη έρευνα έδειξε ότι δεν προστατεύονται επαρκώς από την επικίνδυνη ηλικιακή ακτινοβολία.

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008, 15:50

Δεν υπάρχει ασφαλές μαύρισμα

Δεν υπάρχει ασφαλές μαύρισμα, ανακοίνωσαν Βρετανοί και Αμερικανοί ερευνητές. Tο μαύρισμα και ο καρκίνος του δέρματος αρχίζουν με βλάβη στο DNA, που προκαλείται από έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία.

Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2008, 18:19

Kλιματικές αλλαγές στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης

Οι νέες απειλές για την υγεία, που προκαλούν η κλιματική αλλαγή και οι συσκευές εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας θα συνεκτιμώνται για την εφαρμογή του 'Ευρωπαϊκού Σχεδίου για το Περιβάλλον και την Υγεία 2004-2010'.

Τρίτη, 08 Ιουλίου 2008, 11:19

Σύγχρονοι πελματογράφοι από την COMEX

Ο πελματογράφος είναι μία διαγνωστική ιατρική συσκευή που λειτουργεί χωρίς ακτινοβολία ή ραδιενέργεια. Ένα σύστημα αξιολόγησης, διάγνωσης, πρόληψης και θεραπείας των παθήσεων των ποδιών και του μυοσκελετικού συστήματος και της κινητικής ανάλυσης βάδισης.

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2007, 15:52

Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία απομακρύνει τον καρκίνο του μαστού

Ενώ η παρατεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στο δέρμα, η αυξημένη έκθεση στο φως του ήλιου, ενδεχομένως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για προχωρημένο καρκίνο του μαστού κατά 50%.

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2007, 18:01

Καρκίνος του προστάτη: Η παχυσαρκία συνδέεται με αυξημένη επανεμφάνιση

Οι παχύσαρκοι άντρες έχουν αυξημένο κίνδυνο για επανεμφάνιση καρκίνου του προστάτη και θανάτου μετά το τέλος της θεραπείας με ακτινοβολία, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύονται στο περιοδικό BJU International.