Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009, 14:36

ΙΚΑ: Οι προϋποθέσεις για το εμβόλιο HPV έως τα 26

Εστάλη η εγκύκλιος του ΙΚΑ, για το εμβολιασμό γυναικών έως 26 ετών, με το εμβόλιο για την πρόληψη του καρκίνου τραχήλου της μήτρας.

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2008, 14:16

Δωρεάν χορήγηση από το ΙΚΑ του εμβολίου κατά του HPV

Καλύπτεται και από το ΙΚΑ το εμβόλιο για την πρόληψη του καρκίνου τραχήλου της μήτρας. Την απόφαση αυτή έλαβε η διοίκηση του Ιδρύματος, ενώ η αρμόδια διεύθυνση απέστειλε σήμερα και τη σχετική εγκύκλιο προς τις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008, 14:29

To CervarixTM επιλέχθηκε από την Αγγλία

To Υπουργείο Υγείας της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι το διδύναμο εμβόλιο, CervarixTM, της GlaxoSmithKline επιλέχθηκε για το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας έναντι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008

Καθυστερεί η κάλυψη του εμβολίου για τον καρκίνο του τραχήλου

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το θέμα με την κάλυψη του εμβολίου για τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).Εντάχθηκε μεν στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών, από τις αρχές του χρόνου.

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008, 13:45

Ερώτηση για το εμβόλιο κατά του καρκίνου στον τράχηλο

Το θέμα της εφαρμογής της υπουργικής απόφασης για τη δωρεάν χορήγηση των εμβολίων HPV κατά του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας από το ΙΚΑ αφορά η ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μανώλη Σκουλάκη.

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007, 17:26

Στην Ελλάδα το νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου

Κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά το νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου τραχήλου της μήτρας. Ενδείκνυται για την πρόληψη προκαρκινικών αλλοιώσεων στον τράχηλο και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που σχετίζεται αιτιολογικά με τους τύπους 16 και 18 του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2007, 16:55

Στο εθνικό πρόγραμμα εντάσσεται το εμβόλιο κατά του HPV

Εντάσσεται στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών, το εμβόλιο κατά του ιού HPV. Το εμβόλιο, που φέρεται να προλαμβάνει την εκδήλωση καρκίνου στον τράχηλο της μήτρας, θα γίνεται σε κορίτσια 12 έως 15 ετών.

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2007, 14:49

Έρευνα: Η εξέταση HPV υπερτερεί του ΠΑΠ

Το ΠΑΠ test είναι μια ετήσια ρουτίνα για τις γυναίκες, αλλά τώρα ερευνητές διερωτώνται μήπως δεν είναι η καλύτερη μέθοδος για την ανίχνευση του καρκίνου στον τράχηλο.