Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016, 17:28

Έρευνα: Η παράλειψη του βραδινού γεύματος μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι το να τρώει κάποιος πολύ νωρίς το βραδινό του γεύμα ή ακόμα και να το παραλείπει ενδεχομένως έχει οφέλη όσον αφορά την απώλεια βάρους.

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016, 18:01

Όσοι χάνουν κιλά αποκτούν μεγαλύτερη όρεξη

H απώλεια βάρους βάζει τον οργανισμό σε ένα είδος κατάστασης μάχης και οδηγεί σε ισχυρή αύξηση της όρεξης, ωθώντας τους ανθρώπους να καταναλώνουν επιπλέον 100 θερμίδες για κάθε χαμένο κιλό.

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016, 15:54

Μεσογειακή διατροφή και απώλεια βάρους

Σε νέα έρευνα, η μεγαλύτερη απώλεια κιλών φάνηκε με μεσογειακή διατροφή που περιείχε ελαιόλαδο σε σύγκριση με διατροφή που περιείχε χαμηλά λιπαρά.

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016, 19:04

Έρευνα: Η παλαιολιθική διατροφή μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιαγγειακών νόσων

Η συγκεκριμένη διατροφή συνδέεται με απώλεια βάρους, καλύτερη κυκλοφορία λιπαρών οξέων και μειωμένο κίνδυνο διαβήτη και καρδιαγγειακής νόσου.

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016, 13:55

Τα όσπρια βοηθούν στην απώλεια βάρους

Η κατανάλωση μιας μερίδας οσπρίων ημερησίως μπορεί ενδεχομένως να συμβάλει σε μέτρια απώλεια βάρους, αναφέρει νέα έρευνα.

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016, 16:24

Η απώλεια 5% του σωματικού βάρους προσφέρει μεγάλα οφέλη

Έρευνα ανακάλυψε ότι άνθρωποι που χάνουν ακόμα και μικρό ποσοστό του σωματικού τους βάρους έχουν σημαντικές αλλαγές που μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιοπάθειας.

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016, 16:11

Λίγα καρύδια βοηθούν στο αδυνάτισμα

Έρευνα ανακάλυψε ότι η διατροφή που περιέχει ακόρεστα λιπαρά, όπως αυτά που περιέχονται στα καρύδια και στο ελαιόλαδο, έχει παρόμοια επίδραση στην απώλεια βάρους με τη διατροφή με χαμηλότερα λιπαρά και περισσότερους υδατάνθρακες.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016, 19:15

Το κλειδί για την απώλεια βάρους και την αύξηση της μυϊκής μάζας

Επιστήμονες αποκάλυψαν ότι ''εξαντλητική'' διατροφή με χαμηλές θερμίδες και πολλές πρωτεΐνες σε συνδυασμό με άσκηση για 6 ημέρες την εβδομάδα είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους και την αύξηση της μυϊκής μάζας.

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016, 16:08

Βοηθά η μείωση του στρες στην απώλεια βάρους;

Σε πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε κύτταρα και σε ποντικούς, ερευνητές του University of Florida ανακάλυψαν ότι το χρόνιο στρες προκαλεί παραγωγή της πρωτεΐνης βητατροφίνη, που καταστέλλει ένα ένζυμο που εμπλέκεται στο κάψιμο λίπους.

Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016, 13:04

Λιγότερα τα προβλήματα κατά την εγκυμοσύνη μετά από βαριατρική επέμβαση

Νέα μελέτη αναφέρει ότι η χειρουργική επέμβαση για την απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει τις παχύσαρκες γυναίκες να έχουν πιο ασφαλείς εγκυμοσύνες.