Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2007

Έρευνα: Η γιόγκα επιδρά θετικά σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια

Συνεδρίες γιόγκα που διήρκεσαν 8 εβδομάδες φάνηκαν ασφαλείς για ασθενείς με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια και βοήθησαν να μειωθούν τα συμπτώματα φλεγμονής, που συχνά συνδέονται με τον θάνατο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2007

Γιόγκα: Βελτιώνει την ικανότητα συγκέντρωσης και την αυτοπεποίθηση

Oι ασκήσεις γιόγκα μπορεί να ωφελήσουν τον άνθρωπο πέρα από την αύξηση της ευλυγισίας, της δύναμης και του μυικού τόνου. Μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα συγκέντρωσης, την κινητοποίηση και να περιορίσει το άγχος.

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2007

Έρευνα: Η γιόγκα και ο διαλογισμός απομακρύνουν άγχος και κατάθλιψη

Οι ασκήσεις γιόγκα, ο διαλογισμός και οι ασκήσεις αναπνοής βοηθούν στην ανακούφιση από συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας.

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007

Γιόγκα και διαλογισμός καταπολεμούν τις ημικρανίες

O συνδυασμός ασκήσεων γιόγκα, τεχνικών αναπνοής και χαλάρωσης, πιθανόν μπορεί να ανακουφίσει όσους πάσχουν από ημικρανίες. Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι τεχνικές αυτές ενδεχομένως επηρεάζουν θετικά τη συχνότητα αλλά και την ένταση των ημικρανιών.

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2007

Πιλοτική έρευνα: Τα οφέλη της γιόγκα σε γυναίκες με καρκίνο στο στήθος

Οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού, που έχει κάνει μετάσταση, ενδεχομένως μπορούν να βοηθηθούν από τη γιόγκα, σύμφωνα με νέα πιλοτική έρευνα. Οι ασκήσεις θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένες στα μέτρα κάθε ασθενούς και να περιλαμβάνουν ήπιες στάσεις γιόγκα, διαλογισμό και ασκήσεις αναπνοής.

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2007

Γιόγκα και περπάτημα για πιο εύκολη μετάβαση στην εμμηνόπαυση

Η ελαφριά άσκηση, όπως το περπάτημα και η γιόγκα φαίνεται πως διευκολύνει τις γυναίκες στη μετάβασή τους προς την εμμηνόπαυση, σύμφωνα με τους ερευνητές νέας μελέτης.