Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008, 13:53

Γιόγκα κατά των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης

Η γιόγκα μπορεί να μειώσει τις εξάψεις και τη νυχτερινή εφίδρωση των γυναικών που περνούν στην εμμηνόπαυση και φαίνεται πως οξύνει τις νοητικές τους λειτουργίες, σύμφωνα με ερευνητές από την Ινδία.

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008, 13:06

Τι να προσέξετε πριν αρχίσετε ασκήσεις γιόγκα

Ενώ η γιόγκα είναι ένας σχετικά ασφαλής τρόπος άσκησης, θα πρέπει να λαμβάνετε ορισμένες προφυλάξεις, ειδικά αν είστε στην αρχή.

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008, 16:15

Η γιόγκα μπορεί να αποτρέψει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας

Η γιόγκα προκαλεί αίσθημα ευεξίας σε υγιείς ανθρώπους και μπορεί να αναστρέψει τις κλινικές και βιοχημικές αλλαγές που σχετίζονται με το μεταβολικό σύνδρομο, σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών από τη Σουηδία και την Ινδία.

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2007, 19:19

Έρευνα: Η γιόγκα επιδρά θετικά σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια

Συνεδρίες γιόγκα που διήρκεσαν 8 εβδομάδες φάνηκαν ασφαλείς για ασθενείς με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια και βοήθησαν να μειωθούν τα συμπτώματα φλεγμονής, που συχνά συνδέονται με τον θάνατο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2007, 18:45

Γιόγκα: Βελτιώνει την ικανότητα συγκέντρωσης και την αυτοπεποίθηση

Oι ασκήσεις γιόγκα μπορεί να ωφελήσουν τον άνθρωπο πέρα από την αύξηση της ευλυγισίας, της δύναμης και του μυικού τόνου. Μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα συγκέντρωσης, την κινητοποίηση και να περιορίσει το άγχος.

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2007, 15:03

Έρευνα: Η γιόγκα και ο διαλογισμός απομακρύνουν άγχος και κατάθλιψη

Οι ασκήσεις γιόγκα, ο διαλογισμός και οι ασκήσεις αναπνοής βοηθούν στην ανακούφιση από συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας.

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007, 19:36

Γιόγκα και διαλογισμός καταπολεμούν τις ημικρανίες

O συνδυασμός ασκήσεων γιόγκα, τεχνικών αναπνοής και χαλάρωσης, πιθανόν μπορεί να ανακουφίσει όσους πάσχουν από ημικρανίες. Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι τεχνικές αυτές ενδεχομένως επηρεάζουν θετικά τη συχνότητα αλλά και την ένταση των ημικρανιών.

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2007, 20:24

Πιλοτική έρευνα: Τα οφέλη της γιόγκα σε γυναίκες με καρκίνο στο στήθος

Οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού, που έχει κάνει μετάσταση, ενδεχομένως μπορούν να βοηθηθούν από τη γιόγκα, σύμφωνα με νέα πιλοτική έρευνα. Οι ασκήσεις θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένες στα μέτρα κάθε ασθενούς και να περιλαμβάνουν ήπιες στάσεις γιόγκα, διαλογισμό και ασκήσεις αναπνοής.

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2007

Γιόγκα και περπάτημα για πιο εύκολη μετάβαση στην εμμηνόπαυση

Η ελαφριά άσκηση, όπως το περπάτημα και η γιόγκα φαίνεται πως διευκολύνει τις γυναίκες στη μετάβασή τους προς την εμμηνόπαυση, σύμφωνα με τους ερευνητές νέας μελέτης.