Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Εκδήλωση ενημέρωσης πολιτών για την πρόληψη υγείας

Οι ομιλητές θα αναφερθούν στους προδιαθεσικούς Παράγοντες Καρδιαγγειακού Κινδύνου και στην πρόληψη του οξέως εμφράγματος και του καρκίνου.

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Ομιλίες στον ΕΟΦ για την πρόληψη και μάθημα Καρδιαναπνευστικής Αναζωογόνησης

H Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία πραγματοποίησε σειρά ενημερωτικών ομιλιών στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΟΦ σχετικά με τους προδιαθεσικούς Παράγοντες Κινδύνου, το Εγκεφαλικό Επεισόδιο και το Οξύ Έμφραγμα.

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Βελτιωμένη εξέταση για το έμφραγμα

Η Roche παρουσιάζει μια βελτιωμένη παρακλίνια εξέταση για την ορθότερη αναγνώριση των ασθενών με πιθανολογούμενο έμφραγμα του μυοκαρδίου, ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή διάγνωση και η άμεση και κατάλληλη παρέμβαση.

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Θρόμβωση: Σκοτώνει έναν στους τέσσερις ανθρώπους σε όλο τον κόσμο

Στη θρόμβωση οφείλονται κυρίως οι 3 πρώτες καρδιαγγειακές αιτίες θανάτου παγκόσμια: Το εγκεφαλικό επεισόδιο, το έμφραγμα του μυοκαρδίου και η Φλεβική Θρομβοεμβολική Νόσος.

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015

Το έμφραγμα κοστίζει περισσότερα έτη ζωής στις γυναίκες

Το έμφραγμα του μυοκαρδίου κοστίζει περισσότερα χρόνια από το προσδόκιμο επιβίωσης των γυναικών απ’ ό,τι των ανδρών, σύμφωνα με νέα έρευνα στις ΗΠΑ.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Νέα τεχνική για διάγνωση της αρτηριοσκλήρυνσης

Μία ραδιενεργή ουσία που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του ’60 για τη διάγνωση του καρκίνου στα οστά μπορεί να εντοπίζει και τη συσσώρευση ασβεστίου στις αρτηρίες η οποία μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα και εγκεφαλικό, αναφέρει νέα έρευνα.

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

"Έμφραγμα" στη μισθοδοσία των ιδιωτικών δομών

Τον κίνδυνο να μην πληρωθούν αύριο, αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Ωνάσειο, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το ΚΕΘΕΑ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τον ΟΚΑΝΑ, oι ψυχιατρικές δομές αποασυλοποίησης, ως νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που υπάγονται στο υπουργείο Υγείας.

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015

Μείωση εμφραγμάτων και εγκεφαλικών με διπλό συνδυασμό κατά της χοληστερόλης

Aσθενείς που πήραν συνδυαστική θεραπεία με εζετιμίμπη και σιμβαστατίνη, ταυτόχρονα, παρουσίασαν σημαντικά λιγότερα μείζονα καρδιαγγειακά συμβάματα, σε σχέση με τους ασθενείς που έλαβαν μονοθεραπεία με σιμβαστατίνη, σύμφωνα με τη μελέτη IMPROVE-IT.

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2015

Γονότυπος GNB TT: Διπλάσιος κίνδυνος εμφράγματος για τους άνδρες

Μια συγκεκριμένη γενετική προδιάθεση διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφράγματος στους άνδρες, αναφέρει νέα γερμανική έρευνα.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

Ιεροσυλία και ''κούρεμα'' έφερε η κρίση στην υγεία

Ατυχήματα, εμφράγματα, κρίσεις δημόσιας υγείας, χαρακτηρίζονται ως «δημόσια αγαθά υγείας, όπου οι χρήστες τους πρέπει να έχουν μηδενική συμμετοχή, διαφορετικά είναι ιεροσυλία», είπε ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος στο συνέδριο για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία, το προηγούμενο διήμερο.