Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

Ιεροσυλία και ''κούρεμα'' έφερε η κρίση στην υγεία

Ατυχήματα, εμφράγματα, κρίσεις δημόσιας υγείας, χαρακτηρίζονται ως «δημόσια αγαθά υγείας, όπου οι χρήστες τους πρέπει να έχουν μηδενική συμμετοχή, διαφορετικά είναι ιεροσυλία», είπε ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος στο συνέδριο για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία, το προηγούμενο διήμερο.

Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

Επικίνδυνη η λειτουργία της Καρδιολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Αγρινίου

Η Καρδιολογική κλινική δεν διαθέτει μονάδα εμφραγμάτων, συσκευές - αντλίες – χορήγησης φαρμάκων, αντιμετωπίζει καθημερινά ελλείψεις υλικών και φαρμάκων και έχει μόνιμα κενές θέσεις ειδικευόμενων γιατρών.

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Περισσότεροι οι θάνατοι γυναικών από καρδιακές νόσους παρά από καρκίνο!

Οι γυναίκες αισθάνονται ασφαλείς απέναντι στις καρδιακές παθήσεις. Και κατ΄ αυτόν τον τρόπο αγνοούν τους κινδύνους , μολονότι είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια, από ό, τι από καρκίνο.

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014

Γονίδιο “ύποπτο” για εμφράγματα – εγκεφαλικά

Το ελαττωματικό γονίδιο φαίνεται να επηρεάζει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται γλυκοπρωτεΐνη ΙΙΙα, η οποία συμβάλλει στην πήξη του αίματος.

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Συμβολή της Roche Diagnostics στη διαχείριση των καρδιαγγειακών νοσημάτων: μεταβολικό σύνδρομο, έμφραγμα του μυοκαρδίου, καρδιακή ανεπάρκεια

Η δέσμευση της Roche στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Παρασκευή, 09 Μαΐου 2014

Αυξάνει τα εμφράγματα η λιτότητα

Η ανεργία έχει συνδεθεί με αυξημένη νοσηρότητα. Πολλές μελέτες το έχουν αποδείξει.Τελευταία μελέτη του Πανεπιστημίου Λάρισσας, που δημοσιεύθηκε στο Lancet, χρησιμοποίησε τα στοιχεία από την απόλυση απασχολουμένων στην ΕΑΣ απο το 1992-1993 και διαπίστωσε πώς αυξάνεται και η θνησιμότητα από την ανεργία.

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

ΕΛΣΤΑΤ: Εμφράγματα και εγκεφαλικά “σκοτώνουν” τους Έλληνες

Τα καρδιαγγειακά προβλήματα, αποτελούν την πρώτη αιτία απώλειας ζωής για τους Έλληνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

‘Εμφραγμα: 'Δράσε Τώρα. Σώσε μια Ζωή'

Στόχος της καμπάνιας είναι να ενημερώσει το ευρύ κοινό και τους ασθενείς με ιστορικό οξέως στεφανιαίου συνδρόμου για τους παράγοντες που το προκαλούν.

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Νέα διαγνωστική τεχνική για την πρόληψη του εμφράγματος

Ένας νέος τρόπος απεικόνισης της καρδιάς μπορεί να εντοπίσει όσους έχουν ενδεχομένως μεγάλο κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προσβολή, υποδεικνύει αρχική έρευνα.

Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013

Αυτοκτονούν ασθενείς λόγω κρίσης!

Αύξηση των εμφραγμάτων κατά 8% μέσα σε μια χρονιά, από το 2010 ως το 2011 και αύξηση των αυτοκτονιών κατά 26,5% την ίδια περίοδο, διαπιστώνει έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).