Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023, 15:18

Πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι εκτίθενται στα βλαβερά τρανς λιπαρά

Εκτιμάται ότι είναι υπεύθυνα για 500.000 πρόωρους θανάτους από στεφανιαία νόσο κάθε χρόνο.

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023, 15:30

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα των ψαριών συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο χρόνιας νεφρικής νόσου

Οι σχέσεις δεν φάνηκαν να ισχύουν με υψηλότερα επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων από φυτικές πηγές.

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, 19:52

Η φρουκτόζη στα ροφήματα μπορεί να οδηγήσει σε μη φυσιολογικούς δείκτες καρδιομεταβολικών παθήσεων

H σχέση μεταξύ πρόσληψης φρουκτόζης και επιπέδων δεικτών φλεγμονής ήταν πιο βαθιά σε συμμετέχοντες με υψηλότερο ΔΜΣ και μειωμένη άσκηση.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023, 18:47

Σκόρδο Πλατύκαμπου Θεσσαλίας - Ελιξίριο, που τρέλανε τους Ιάπωνες

Ποια είναι τα οφέλη στην υγεία, όπως έχουν αξιολογηθεί από τον καθηγητή Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Δημήτρη Κουρέτα.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023, 17:59

Ποια τρόφιμα θα καταναλώνουμε στο μέλλον

Αλλάζει ο τρόπος που παράγουμε και καταναλώνουμε τις τροφές.

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023, 17:05

7 εποχικά φρούτα - "θησαυροί" για την υγεία

Οι "πρωταθλητές" σε βιταμίνη C. Σε τι προστατεύουν και τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023, 12:26

ΕΦΕΤ: Επιστολή διαμαρτυρίας των εργαζομένων για την υποστελέχωση του φορέα

''Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε Πρωτοβουλίες ώστε να αναδείξουμε το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε''.

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023, 19:01

Το συναισθηματικό φαγητό συνδέεται με καρδιαγγειακή βλάβη

Είναι η πρώτη έρευνα που αξιολογεί τη σχέση μεταξύ διατροφικής συμπεριφοράς και καρδιαγγειακής βλάβης 13 χρόνια μετά.

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023, 15:05

Το fast food βλάπτει το ήπαρ [μελέτη]

Άνθρωποι με παχυσαρκία ή διαβήτη, που λαμβάνουν τουλάχιστον 20% από τις καθημερινές τους θερμίδες από πρόχειρο φαγητό, έχουν πολύ αυξημένα επίπεδα λίπους στο ήπαρ σε σχέση με όσους λαμβάνουν λιγότερες ή καθόλου.

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023, 09:31

Τα τεχνητά γλυκαντικά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου [μελέτη]

Καθηγήτριες του Πανεπιστημίου της Αθήνας παρουσιάζουν πρόσφατη επιστημονική δημοσίευση στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό BMJ.