Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013, 17:04

Aσφαλής στα καρδιαγγειακά η ινσουλίνη glargine

Θετικά γνωμοδότησε η Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), ώστε να συμπεριληφθούν τα αποτελέσματα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της ινσουλίνης glargine σε σχέση με τα καρδιαγγειακά συμβάματα.

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012, 16:34

Η λιξισενατίδη, σε συνδυασμό με βασική ινσουλίνη και από του στόματος αντιδιαβητικά δισκία, βελτίωσε σημαντικά τον γλυκαιμικό έλεγχο

Τα δεδομένα δείχνουν ότι ο υπό ανάπτυξη αγωνιστής των υποδοχέων GLP-1 επιβράδυνε τη γαστρική κένωση και μείωσε σημαντικά τα επίπεδα του μεταγευματικού σακχάρου αίματος.

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012, 15:33

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τη γλυκόζη

Άνθρωποι με διαβήτη θα πρέπει να παρακολουθούν την ποσότητα γλυκόζης στο αίμα. Η ινσουλίνη και ορισμένα φάρμακα είναι συχνά ένα κλειδί, όπως και η κατανόηση των παραγόντων που οδηγούν στις διακυμάνσεις του σακχάρου.

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011, 17:24

Ο καφές μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2

Πολλές επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι ο καφές, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, ρυθμίζοντας πιο αποτελεσματικά τη γλυκόζη και την ινσουλίνη.

Δευτέρα, 02 Μαΐου 2011, 15:18

Πώς θα προετοιμάσετε το παιδί σας για ένεση ινσουλίνης

Για ένα παιδί που πάσχει από διαβήτη η εξέταση σακχάρου ή οι ενέσεις ινσουλίνης μπορούν να αποτελούν σημαντική πηγή άγχους, ιδιαίτερα στην αρχή.

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010, 18:41

Ο διαβήτης συνδέεται με εγκεφαλικές διαταραχές

Οι δυσλειτουργίες στον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός επεξεργάζεται την ινσουλίνη, που παρατηρείται σε όσους πάσχουν από διαβήτη και στην παχυσαρκία, μπορεί ενδεχομένως να εξηγήσουν διαταραχές συμπεριφοράς.

Παρασκευή, 07 Μαΐου 2010, 16:19

Ο ελλιπής ύπνος διαταράσσει τη χρήση ινσουλίνης

Ακόμα και μια νύχτα ελλιπούς ύπνου μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του οργανισμού να χρησιμοποιεί την ινσουλίνη για την επεξεργασία του σακχάρου στο αίμα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010, 14:55

Ορμόνες που συνδέονται με τον διαβήτη επηρεάζουν τη γονιμότητα

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια υποδεικνύει ότι οι ορμόνες λεπτίνη και ινσουλίνη συνεργάζονται στον εγκέφαλο για τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου και της γυναικείας γονιμότητας.

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010, 17:45

Εντοπίστηκαν 10 γονίδια που συνδέονται με τον διαβήτη 2

Ερευνητές εντόπισαν 10 νέες ποικιλομορφίες γονιδίων που σχετίζονται με το σάκχαρο αίματος ή τα επίπεδα ινσουλίνης, τα οποία πιστεύουν ότι μπορεί να οδηγήσουν σε νέες θεραπείες για τον διαβήτη τύπου 2.

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009, 18:55

‘Νέα’ όπλα στη φαρέτρα των διαβητικών

Καλύτερη ρύθμιση του διαβήτη προσφέρει η θεραπεία με την ινσουλίνη glargine, σύμφωνα με τρεις νέες μελέτες.