Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019

Πώς μιλάμε στα παιδιά για τη σεξουαλικότητα, το σεξ και την αναπαραγωγή

Η αλήθεια είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να απαντά κανείς στις «δύσκολες» ερωτήσεις των παιδιών του.

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016

Η καθυστέρηση αποκατάστασης μαστού μετά τη μαστεκτομή μπορεί να αυξήσει το άγχος μιας γυναίκας

H άμεση αποκατάσταση μαστού μπορεί ενδεχομένως να προστατεύει ασθενείς με καρκίνο στο μαστό από περίοδο ψυχικής δυσφορίας, κακή εικόνα σώματος και μειωμένη σεξουαλικότητα.

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015

Σεξ: Aντίδοτο στην οικονομική αβεβαιότητα!

Η σεξουαλική ζωή των κατοίκων της χώρας μας έχει απογειωθεί, παρά και λόγω της οικονομικής κρίσης και της αβεβαιότητας, αναφέρει πρόσφατη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Mε το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας ζουν 1.000.000 άνδρες στη χώρα μας

Πρόσφατα κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα μια νέα θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία, ανακοινώθηκε στο 2ο Μεσογειακό Συνέδριο Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας και Αναπαραγωγής, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Η πρώτη μεταμόσχευση πέους και η γλώσσα του σεξ θα παρουσιαστούν σε συνέδριο

Το συνέδριο με θέμα ''Από την ανέπαφη αναπαραγωγή στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα'' περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές θεματικές ενότητες, εξετάζοντας την ανθρώπινη σεξουαλικότητα.

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

Μεσογειακό Συνέδριο για την ανθρώπινη Σεξουαλικότητα στην Αθήνα

Το Συνέδριο θα ασχοληθεί με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα μέσα από το πρίσμα της επιστήμης και τον διάλογό της με την τέχνη, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία και την ψυχολογία.

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

1ο Μεσογειακό Συνέδριο για την Σεξουαλικότητα και την Αναπαραγωγή

Λύσεις που μέχρι πριν λίγα χρόνια αποτελούσαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, σήμερα είναι στη ρουτίνα των κορυφαίων ανδρολόγων το κόσμου.

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

1ο Μεσογειακό Συνέδριο για την Σεξουαλικότητα και την Αναπαραγωγή

Το 1ο Μεσογειακό Συνέδριο για τη Σεξουαλικότητα και την Αναπαραγωγή διοργανώνεται στην Κύπρο από την Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας σε συνεργασία με την Κυπριακή Ουρολογική Εταιρεία και το Μεσογειακό Ανδρολογικό Συμβούλιο.

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Η χημεία της ερωτικής επιθυμίας

Οι επιστήμονες αρχίζουν και κατανοούν τον τρόπο που μπορεί να επηρεαστεί η ερωτική επιθυμία από ορισμένους νευροδιαβιβαστές, κυρίως παρατηρώντας τις αντιδράσεις των ανθρώπων σε φάρμακα.

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

Όχι στο σεξ λένε οι παντρεμένες...

Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν κωμωδία και στην περίπτωση της χώρας μας, σαν την κωμωδία του Αριστοφάνη τη Λυσιστράτη και αυτό επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της πρόσφατης έρευνας της Εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας , όπου το δείγμα των 600 γυναικών και ανδρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είχε σαφή και μεγαλύτερη πτώση στη libido συγκριτικά με το ανδρικό