Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022

Υποχρεωτικός για όλους τους ενήλικες ο εμβολιασμός κατά της covid στην Αυστρία

Από την 1η Φεβρουαρίου θα καταστεί, σταδιακά, υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών, ανακοίνωσε ο καγκελάριος.

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021

Δ. Καρούσης: Το Ισραήλ, η Ελλάδα και οι κίνδυνοι του συχνού εμβολιασμού

Ο καθηγητής νευροανοσολογίας στο Ισραήλ κάνει μια συγκριτική αποτίμηση του 4ου κύματος στις δύο χώρες και εξηγεί γιατί πρέπει να αποφύγουμε την υπερβολή στα χρονικά περιθώρια μεταξύ των δόσεων του εμβολίου.

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021

Σύνοδος Κορυφής: Ζωτικής και επείγουσας σημασίας ο εμβολιασμός

Οι ηγέτες στα συμπεράσματά τους επισημαίνουν ότι τυχόν περιορισμοί θα πρέπει να βασίζονται σε αντικειμενικά κριτήρια και να μην υπονομεύουν τη λειτουργία της ενιαίας αγοράς.

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021

Χρ. Γιανναράς: Εμβολιαζόμαστε επειδή αγαπάμε

Τι είπε ο κ. Χρήστος Γιανναράς, Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πάντειου Πανεπιστημίου συμμετέχοντας στην τρίτη διαδικτυακή διάλεξη του 7ου Κύκλου Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021

Οι Ρώσοι "δεν κατάλαβαν" τα αιτήματα του Π.Ο.Υ για το Sputnik V

Το εν λόγω εμβόλιο παρά το ότι πιστοποιήθηκε από το Lancet δεν έχει τύχει της έγκρισης ούτε από τον Π.O.Y, ούτε από τις υγειονομικές αρχές της E.E.

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021

Προς υποχρεωτικό εμβολιασμό στη Γερμανία

Συζητήσεις κάνουν λόγο για Φεβρουάριο - Μάρτιο. Απογραφή αποθεματικού εμβολίων και πρόταση για εμβολιασμό παιδιών με υφιστάμενα νοσήματα.

Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021

Γερμανία: Εμβολιασμός μόνο με Pfizer για τους κάτω των 30 ετών

Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (STIKO) συστήνει τον εμβολιασμό στις ηλικίες από 18 και άνω.

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021

ΟΗΕ: Ο καταναγκαστικός εμβολιασμός δεν είναι ποτέ αποδεκτός

«Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει οι άνθρωποι να εμβολιάζονται δια της βίας, ακόμη κι αν η άρνηση ενός προσώπου να συμμορφωθεί με μια υποχρέωση εμβολιασμού μπορεί να έχει νομικές συνέπειες», είπε η Ύπατη Αρμοστής για τα δικαιώματα του Ανθρώπου.

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021

Τα ευρήματα της πανελλαδικής έρευνας υγείας Hellas Health VIII

Την έρευνα παρουσίασε ο Γιάννης Τούντας, Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ) και Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, ΕΚΠΑ.

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021

Συμβολική δράση εμβολιασμού στο Προεδρικό Μέγαρο

Με  πρωτοβουλία του ΔΣ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στελέχη του Προεδρικού Μεγάρου εμβολιάστηκαν, για δεύτερη χρονιά, κατά της εποχικής γρίπης και του πνευμονιοκόκκου.