Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022
Παγκόσμια Ημέρα Κληρονομικού Αγγειοοιδήματος: Δράση για το Κληρονομικό Αγγειοοίδημα - ΑγγίΖουμε τη ΖωήΠρόκειται για μία σπάνια γενετική διαταραχή.
Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020
Ο κορωνοϊός μπορεί να φτάσει στον εγκέφαλο μέσω της μύτηςΝέα έρευνα αναφέρει ότι ο SARS-CoV-2 δεν επηρεάζει μόνο το αναπνευστικό αλλά και το ΚΝΣ οδηγώντας σε νευρολογικά συμπτώματα όπως απώλεια όσφρησης, γεύση,ς κούραση και ναυτία.
Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020
1 στους 6 ασθενείς με Covid-19 έχει μόνο γαστρεντερικά συμπτώματαΑν και τα σχετιζόμενα με την COVID-19 συμπτώματα από το πεπτικό ποικίλλουν ευρέως, μπορούν να περιλαμβάνουν απώλεια όρεξης, ναυτία, εμετό, διάρροια και γενικευμένο πόνο στην κοιλιά.
Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020
Η πρωινή ναυτία δεν εκδηλώνεται μόνο το πρωίΗ έρευνα έδειξε ακόμα ότι καθώς περνούσαν οι εβδομάδες, αυξανόταν η πιθανότητα πρωινής ναυτίας και εμετού.
Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020
Εγκυμοσύνη: Πώς αντιδρά ο οργανισμός της γυναίκας στη ζέστηΤα συμπτώματα της υπερθέρμανσης συμπεριλαμβάνουν θερμό δέρμα, πονοκεφάλους, ιλίγγους, μυϊκές κράμπες και ναυτία.
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019
Σκωληκοειδίτιδα: Πώς μπορεί να αποφευχθεί η περιτονίτιδα;Η σκωληκοειδίτιδα προκαλεί έντονο κοιλιακό άλγος. Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται επίσης η απώλεια όρεξης, η διάρροια, ο πυρετός, η συχνουρία, η ναυτία και η τάση προς έμετο, και η επώδυνη ούρηση.
Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019
Σπόγγος προσφέρει ελπίδα για λιγότερο τοξική χημειοθεραπείαΕιδικοί δήλωσαν ότι η αρχική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ACS Central Science, δίνει ελπίδα αποφυγής των παρενεργειών όπως απώλεια μαλλιών και ναυτία.
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει για έξαρση του ιού γαστρεντερίτιδας και τους βασικούς κανόνες πρόληψηςΤα κρούσματα αφορούν, σχεδόν κατά αποκλειστικότητα, περιπτώσεις ιογενούς γαστρεντερίτιδας, με προεξάρχοντα συμπτώματα ναυτία, εμέτους, πονοκέφαλο, έντονη κόπωση και πυρετική κίνηση.
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016
Η πρωινή ναυτία συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο αποβολήςΗ νέα έρευνα αξιολόγησε συμπτώματα από τις πρώτες εβδομάδες κύησης και επιβεβαίωσε ότι υπάρχει προστατευτικός μηχανισμός μεταξύ ναυτίας- εμετού και χαμηλότερου κινδύνου αποβολής.
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016
Ήχοι υψηλών συχνοτήτων μπορεί να μας αρρωσταίνουνΕρευνητές του University of Southampton, ανακάλυψαν ενδείξεις υπερήχων σε τοποθεσίες στις οποίες άνθρωποι είχαν εμφανίσει ζάλη, ναυτία και κούραση.