Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020

Έγκριση της ΕΕ για το inclisiran ένα πρώτο στην κατηγορία του siRNA για τη μείωση της χοληστερόλης

Είναι ένα πρώτο στην κατηγορία του μικρό παρεμβαλλόμενο RNA (siRNA) που παρέχει αποτελεσματική και διατηρούμενη μείωση των επιπέδων της LDL-C σε ασθενείς με αθηροσκληρωτική καρδιαγγειακή νόσο.

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020

'Ερευνα: Οι στατίνες μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και σε ηλικιωμένους

Όσοι ήταν άνω των 75 ετών στους οποίους είχε συνταγογραφηθεί μόλις το φάρμακο κατά της χοληστερόλης ήταν κατά 25% λιγότερο πιθανό να πεθάνουν στα 7 χρόνια που διήρκεσε η έρευνα.

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020

Χαμηλότερη χοληστερόλη με αποφυγή υδατανθράκων

Η νέα έρευνα, έδειξε ότι μια διατροφή πιο φιλική προς την καρδιά είναι αυτή με χαμηλά σάκχαρα.

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020

Η ημικρανία με αύρα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας στις γυναίκες

Ο κίνδυνος καρδιοπάθειας ήταν 2,85 φορές υψηλός σε γυναίκες με ημικρανία με αύρα έναντι όσων είχαν υψηλή χοληστερόλη.

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019

2 μήλα την ημέρα ρίχνουν τη χοληστερόλη

Σε νέα έρευνα, μήλα που ήταν πλούσια σε φυτικές ίνες και πολυφαινόλες μείωσαν την ποσότητα ολικής και LDL χοληστερόλης.

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019

Χοληστερόλη: Μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα;

Τη γονιμότητα δεν μπορεί να πλήξουν μόνο τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, αλλά πιθανώς και τα πολύ χαμηλά.

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019

LDL alert- αντιμετώπισε την υψηλή LDL χοληστερόλη τώρα!

Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της υψηλής LDL χοληστερόλης.

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019

Διατροφή πλούσια σε λαχανικά μειώνει την κούραση σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση

Η πιλοτική έρευνα ανακάλυψε ότι η μείωση της ολικής χοληστερόλης επίσης περιόριζε την εξάντληση.

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Κίνδυνος εγκεφαλικού από την πολύ χαμηλή LDL χοληστερόλη

Η πολύ χαμηλή LDL χοληστερόλη μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου, επιβεβαιώνει νέα έρευνα.

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019

Ανάλατος ντοματοχυμός ενδεχομένως μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας

H κατανάλωση ανάλατου ντοματοχυμού μείωσε την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη LDL σε Ιάπωνες συμμετέχοντες σε έρευνα, οι οποίοι κινδύνευαν από καρδιαγγειακή νόσο.