Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής

Τεχνική με απεικονιστικές εξετάσεις εγκεφάλου και Μηχανική Μάθηση μπορεί να προβλέψει αν όσοι έχουν ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή θα πρέπει να υποβληθούν σε γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία.

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

Εντοπίστηκαν γονίδια που συνδέονται με την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή

Τα τελικά αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι υπήρχαν 4 διαφορετικά γονίδια σε ανθρώπους με τη διαταραχή που απουσίαζαν από όσους δεν την είχαν εμφανίσει.

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Σύνδρομο Tourette: Συμπτώματα που μοιάζουν με του αυτισμού μπορεί να οδηγήσουν σε λάθος διάγνωση

Άνθρωποι με Tourette που είχαν και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή ή διαταραχή έλλειψης συγκέντρωσης/υπερκινητικότητας ήταν πιο πιθανό να πληρούν τα κριτήρια για αυτισμό.

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή: Μπορεί να συνδέεται με φλεγμονή στον εγκέφαλο

Σύμφωνα με νέα έρευνα, άνθρωποι με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή έχουν υψηλά επίπεδα φλεγμονής στον εγκέφαλο.

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Απεικονιστική εξέταση εγκεφάλου για την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή

Aπεικονιστική εξέταση εγκεφάλου θα μπορούσε να βοηθήσει τους ειδικούς να εντοπίσουν ποιοι άνθρωποι με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή είναι πιο πιθανό να υποτροπιάσουν μετά τη γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία και γιατί.

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014

Έρευνα συνδέει την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή με τη σχιζοφρένεια

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η διάγνωση της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο σχιζοφρένειας μελλοντικά.

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

Η εγκυμοσύνη μπορεί να επιδεινώσει ή να προκαλέσει ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή

Νέα έρευνα ενισχύει τις ενδείξεις ότι η εγκυμοσύνη μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει ή να επιδεινώσει συμπτώματα ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχής σε ορισμένες γυναίκες.

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008

Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή

Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή είναι μια πάθηση που οδηγεί τους ανθρώπους σε εμμονή με καθημερινές δραστηριότητες. Ενώ καθένας έχει καθημερινές συνήθειες και συμπεριφορές, όταν παρεμβάλλονται στην καθημερινότητα, είναι πιθανό προειδοποιητικό σημάδι ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής.

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2007

Έρευνα συνδέει την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή με μετάλλαξη γονιδίου

Μετάλλαξη γονιδίου φάνηκε να σχετίζεται με την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, σε νέα έρευνα που έγινε σε ποντίκια. Τα ποντίκια με τη μετάλλαξη, συμπεριφέρονταν όπως οι άνθρωποι με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και εμφάνιζαν επαναλαμβανόμενες κινήσεις, ενώ ήταν φοβισμένα.