Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022

Ξεγλιστρά από το χάπι της Pfizer ο κορωνοϊός- κίνδυνος μεταλλάξεων

Ο κορωνοϊός μπορεί να μεταλλαχθεί με τρόπους που τον καθιστούν λιγότερο ευάλωτο στο Paxlovid, όπως δείχνουν νέες εργαστηριακές μελέτες. 

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022

Οι εμπειρογνώμονες του FDA εγκρίνουν το εμβόλιο Pfizer για νήπια από 6 μηνών

Η ομόφωνη σύσταση από τα 21 μέλη της επιτροπής έρχεται αμέσως μετά από παρόμοια γνωμοδότηση που δόθηκε για το εμβόλιο της Moderna, για νήπια και παιδιά μικρής ηλικίας.

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022

Pfizer: Αίτηση για έγκριση του εμβολίου Covid σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Η φαρμακευτική και η BioNTech ολοκλήρωσαν την αίτησή τους στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Πόσο αποτελεσματικό είναι σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών.

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Pfizer: Ασφαλές το εμβόλιο κατά Covid για παιδιά κάτω των 5 ετών

Η ανακοίνωση των εταιρειών δημοσιεύεται την ώρα που η αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων προτίθεται τις επόμενες εβδομάδες να εξετάσει την έγκριση των εμβολίων για αυτές τις ηλικίες.

Τρίτη, 17 Μαΐου 2022

''Πράσινο φως'' από τον FDA για ενισχυτική δόση Pfizer σε παιδιά 5-11 ετών

Τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων από μια τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 5 ως 11 ετών, σύμφωνα με τον FDA.

Τρίτη, 19 Απριλίου 2022

Η Pfizer ετοιμάζει φάρμακο κατά της long Covid

Τι δείχνουν οι πρώτες δοκιμές του Paxlovid της Pfizer. Τι υπόσχεται και πόσος θεραπευτικός δρόμος απομένει να διανυθεί για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί.

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022

Μελέτη: Ασφαλές φαίνεται το εμβόλιο της Pfizer κατά της Covid σε ανθρώπους με προηγούμενη μυοκαρδίτιδα

Τα ευρήματα, δήλωσαν ειδικοί, θα συμβάλλουν στο να καθησυχαστούν άνθρωποι που προηγουμένως είχαν εμφανίσει μυοκαρδίτιδα ότι το εμβόλιο κατά της Covid  είναι ασφαλές.

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022

Αίτηση για έγκριση 4ης δόσης στους άνω των 65 ετών υπέβαλε η Pfizer

Τα δεδομένα από το Ισραήλ δείχνουν ότι «μια επιπλέον αναμνηστική δόση εμβολίου τεχνολογίας mRNA αυξάνει την ανοσογονικότητα και μειώνει τα ποσοστά των μολύνσεων και της σοβαρής νόσησης».

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022

Μπουρλά: Ερχεται τέταρτη δόση και ''παν-εμβόλιο'' της Pfizer

Προσεχώς θα υποβληθούν δεδομένα στον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων, με στόχο τον εμβολιασμό για την αντιμετώπιση κάθε παραλλαγής. Στόχος να είμαστε ''ένα βήμα μπροστά από τον ιό'', δήλωσε.

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022

Pfizer: Μελετά το χάπι κατά της Covid-19 για παιδιά 6 ετών και άνω

Στις ΗΠΑ, τα παιδιά κάτω των 5 ετών εξακολουθούν να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στα εμβόλια Covid-19, καθιστώντας την ανάγκη για θεραπείες ακόμη πιο επιτακτική.