Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021

Εγκαίνια για τo Ινστιτούτο Κυτταρικών Θεραπειών ''Δημήτρης Λόης''

Το νεοσύστατο Ερευνητικό Ινστιτούτο Κυτταρικών Θεραπειών «Δημήτρης Λόης» επικεντρώνεται στη μεταγραφική έρευνα σε κυτταρικές, γονιδιακές και αναγεννητικές θεραπείες.

Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

Θεσσαλονίκη: Στα σκαριά το "σπίτι" των κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών

Προσπάθειες 14 ετών ευοδώνονται με τη δημιουργία της νέας μονάδας. Από το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού ως την ανακοίνωση για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης. Οι θεραπείες του 21ου αιώνα που υπόσχονται ίαση σε σειρά σοβαρών παθήσεων.

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Επικίνδυνο το κρυολόγημα μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών

Μετά τη μεταμόσχευση, ασθενείς έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, που τους θέτει σε κίνδυνο για λοιμώξεις που δεν αποτελούν απειλή για υγιείς ανθρώπους.

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Λίγο σάλιο σε µπατονέττα αρκεί για να γίνεις εθελοντής δότης µυελού των οστών

Το “How YOU can save a life”, εξηγεί πώς μπορεί να σωθεί μια ζωή με μεταμόσχευση μυελού των οστών και τον ρόλο του συμβατού δότη στη λευχαιμία.

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Κοριτσάκι με θαλασσαιμία θεραπεύθηκε πλήρως στο Hadassah

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών μπορεί να αλλάξει τη σύνθεση του αίματος και την τύχη ενός παιδιού που γεννήθηκε με μείζονα θαλασσαιμία.

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Στο Hassadah θεράπευσαν 11χρονη με θαλασσαιμία

Θεραπεία της θαλασσαιμίας σε 11χρονη πέτυχαν γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah στην Ιερουσαλήμ, υποβάλλοντας την ασθενή σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2009

Η μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων, ‘όπλο’ κατά της Σκλήρυνσης κατά πλάκας

Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν να αναστρέψουν συμπτώματα σκλήρυνσης κατά πλάκας σε ασθενείς με αρχικό στάδιο της νόσου, χρησιμοποιώντας μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων μυελού των οστών για να επαναπρογραμματίσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008

Ασθενής απαλλάχτηκε από το AIDS μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών

Αμερικανός που έπασχε από AIDS φαίνεται πως θεραπεύτηκε από τη νόσο, 20 μήνες μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, μια μέθοδο αντιμετώπισης της λευχαιμίας, ανακοίνωσαν οι γιατροί του.