Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023, 17:31

ΕΟΔΥ: Αύξηση κρουσμάτων σαλμονέλλωσης στην Ελλάδα - Τι προσέχουμε στο μαγείρεμα

Ποιες είναι οι τροφές υψηλού κινδύνου και πώς αποφεύγεται η μετάδοση.

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023, 15:56

Συρροές κρουσμάτων σαλμονέλλωσης σε 11 ευρωπαϊκές χώρες - ECDC: Πώς έγινε η μετάδοση

Τι αναφέρεται σε σημερινή έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων.

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023, 12:00

ECDC: Σαλμονέλλωση από ντοματίνια σε 11 ευρωπαϊκές χώρες - Ένας θάνατος

Τι εκτιμούν οι ειδικοί του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων. Πού αποδίδεται η μόλυνση και ποιος είναι ο βαθμός κινδύνου.

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022, 08:15

Τι είναι οι ζωονόσοι - πόσο επικίνδυνες είναι;

Υπολογίζεται ότι το 60% των γνωστών μολυσματικών ασθενειών και έως το 75% των νέων ή αναδυόμενων μολυσματικών ασθενειών είναι ζωονοσογόνου προέλευσης.

Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021, 11:47

Ανακαλείται κοτόπουλο με σαλμονέλα

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος «IQFVRIESEKOOP».

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021, 12:37

Ανακαλείται μπιφτέκι από κοτόπουλο

Διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.