Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022

Αγγειοπλαστική με μπαλόνι για πάσχοντες από Χρόνια Θρομβοεμβολική Πνευμονική Υπέρταση

O Ιάπωνας καθηγητής καρδιολογίας του Ιατρικού Κέντρου Okayama, Hiromi Matsubara, που είναι και ο εφευρέτης αυτής της τεχνικής, συνεχίζει όλα αυτά τα χρόνια να έρχεται στην Ελλάδα ως φιλοξενούμενος του συλλόγου.

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Νέοι ορίζοντες στη θεραπεία της χρόνιας θρομβοεμβολικής πνευμονικής υπέρτασης

Η αγγειοπλαστική των πνευμονικών αρτηριών με μπαλόνι αποτελεί μια επιπλέον θεραπευτική επιλογή στην αντιμετώπιση ασθενών με ανεγχείρητη ΧΘΠΥ.

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015

Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας

Στο συυνέδριο, κορυφαίοι επεμβατικοί Καρδιολόγοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αναφερθούν σε όλα τα νεότερα δεδομένα σχετικά με την αγγειοπλαστική και άλλες επεμβατικές τεχνικές.

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

Πώς να προλάβετε το εγκεφαλικό επεισόδιο! Αναίμακτη θεραπεία στένωσης καρωτίδων

Σημαντική θέση στην αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της καρωτιδικής στένωσης που μπορεί να απειλήσει τη ζωή του ασθενούς προκαλώντας εγκεφαλικό επεισόδιο καταλαμβάνει η χειρουργική με τις σύγχρονες αναίμακτες μεθόδους που έχουν αναπτυχθεί, όπως η Αγγειοπλαστική καρωτίδας.

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009

Θετικά νέα για τη χορήγηση κλοπιδογρέλης στους καρδιοπαθείς

Σημαντική βελτίωση στην έκβαση ασθενών που έχουν υποβληθεί σε αγγειοπλαστική, δίνει η χορήγηση κλοπιδογρέλης σε διπλάσια δοσολογία.

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008

Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας: Οι νέες τεχνικές

Τα νέα stent, η διαδερμική αντιμετώπιση των βαλβιδοπαθειών, οι νεώτερες ενδείξεις της αγγειοπλαστικής καθώς και νεότερα συγκριτικά δεδομένα μεταξύ αγγειοπλαστικής και by-pass είναι ανάμεσα στα θέματα που θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια του 9ου Συνεδρίου Επεμβατικής Καρδιολογίας.

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2007

Η άσκηση μετά από αγγειοπλαστική συνδέεται με μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης

Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που συνεχίζουν να ασκούνται έχουν καλύτερα ποσοστά επιβίωσης μετά από καρδιακή προσβολή και αγγειοπλαστική, σύμφωνα με Ιταλούς και Αμερικανούς ερευνητές.

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007

Αρτηριοσκλήρωση: Η αγγειοπλαστική στα κάτω άκρα σώζει από ακρωτηριασμούς

Η αγγειοπλαστική μπορεί να αποβεί σωτήρια για τα πόδια και να εμποδίσει ενδεχόμενο ακρωτηριασμό τους. Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις φραγμένων αρτηριών οφειλόμενων στην αρτηριοσκλήρωση.