Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021

Ελληνική επιστημονική μελέτη βραβεύθηκε στο 28ο  Παγκόσμιο Συνέδριο Λεμφολογίας

Η ομάδα του καθηγητή Μαριόλη-Σαψάκου  βραβεύθηκε για την έρευνα «Διερεύνηση της συνήθους εντόπισης των θετικών μασχαλιαίων λεμφαδένων-φρουρών και συσχέτιση μεταξύ των ευρημάτων κρυοτομών και ιστολογικών βιοψιών».

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020

Μικροχειρουργική αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος άνω άκρου μετά από μαστεκτομή

Η διαδικασία περιλαμβάνει τη μεταφορά ελεύθερων υγιών λεμφαδένων μαζί με τα αγγεία τους από άλλο σημείο του σώματος, στην αντίστοιχη μασχαλιαία χώρα.

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018

Ημέρα Ενημέρωσης για το Λεμφοίδημα η 6η Μαρτίου

Kαλούνται όσοι πολίτες έχουν πρησμένα άνω ή κάτω άκρα να καλέσουν στο 2413502160 πρωινές ώρες, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για αξιολόγηση.

Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017

Ημέρα Ενημέρωσης για το Λεμφοίδημα: 06 Μαρτίου 2017

H 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Ενημέρωσης για το Λεμφοίδημα. Η Πολυπαραγοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Λεμφοιδήματος (Π.Ο.Α.Λ.), λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και είναι το μοναδικό οργανωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης λεμφοιδήματος στο Δημόσιο Τομέα.

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Καρκίνος του μαστού και λεμφοίδημα: Η έγκαιρη ενημέρωση βελτιώνει τη ζωή των ασθενών

Σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα, 1 στις 5 γυναίκες με καρκίνο του μαστού θα αναπτύξει λεμφοίδημα συσχετιζόμενο με τη θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού σε κάποια στιγμή της ζωής της.

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Καρκίνος μαστού: Η άσκηση ωφελεί το λεμφοίδημα

Νέα οδηγία του NICE, σημειώνει ότι οι γιατροί και οι νοσοκόμες θα πρέπει να συζητούν με τις ασθενείς που έχουν λεμφοίδημα, πώς η άσκηση θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους.

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013

Καρκίνος μαστού: H πρόληψη του λεμφοιδήματος βελτιώνει την ποιότητα ζωής

Η Πολυπαραγοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Λεμφοιδήματος του Π.Γ.Ν. Λάρισας, ενημερώνει γυναίκες με καρκίνο μαστού για το λεμφοίδημα.

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Πρόγραμμα πρόληψης λεμφοιδήματος σε καρκίνο του μαστού

Ενημέρωση από την Πολυπαραγοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Λεμφοιδήματος, για τους κινδύνους δημιουργίας του λεμφοιδήματος μετά από θεραπεία για καρκίνο του μαστού.

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

36ο Πανευρωπαϊκό Λεμφολογικό Συνέδριο

Το λεμφοίδημα αλλάζει δραματικά την ποιότητα ζωής των ασθενών που τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζουν πού να αναζητήσουν βοήθεια.