Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017, 11:38

Λιγότερη γυμναστική για τα παιδιά μετά την ηλικία των 7 ετών

Η φυσική κατάσταση των παιδιών αρχίζει να επιδεινώνεται από το δημοτικό, όταν σταδιακά εγκαταλείπουν το ελεύθερο παιχνίδι έξω από το σπίτι για χάρη των παιχνιδιών σε ψηφιακές συσκευές, αναφέρει νέα έρευνα.

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016, 14:08

Η κακή φυσική κατάσταση είναι σημαντικός παράγοντας πρόωρου θανάτου

Η κακή φυσική κατάσταση είναι ο δεύτερος σημαντικότερος παράγοντας πρόωρου θανάτου μετά το κάπνισμα, αναφέρει νέα μακροχρόνια έρευνα.

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015, 14:48

Καλύτερη φυσική κατάσταση και χαμηλότερος κίνδυνος καρδιοπάθειας με βιταμίνη D

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι ενήλικες που λάμβαναν συμπληρώματα βιταμίνης D είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση σε σύγκριση με όσους έλαβαν placebo, καθώς και χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης στα ούρα.

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014, 19:25

Η σωματική φόρμα βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης

Άνθρωποι που βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης σε αντίθεση με όσους έχουν κακή φόρμα.

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010, 18:23

Ο γάμος βλάπτει τη φυσική κατάσταση

Άνθρωποι που δεν παντρεύονται ή που ξαναγίνονται εργένηδες μετά το διαζύγιο, φαίνεται πως έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση από τους παντρεμένους, αναφέρει νέα έρευνα.

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2007, 17:07

Έρευνα: Η καλή φυσική κατάσταση περισσότερο σημαντική από το βάρος

Σε ότι αφορά τη μακροβιότητα, η καλή σωματική κατάσταση φαίνεται πως είναι πιο σημαντική από το σωματικό βάρος, αποκαλύπτει νέα αμερικανική έρευνα.

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2007, 15:22

Δέκα συμβουλές που θα σας ενθαρρύνουν να γυμναστείτε

Για όσους ενδιαφέρονται για τη φυσική τους κατάσταση υπάρχει μια λεπτή γραμμή όσον αφορά την κινητοποίηση και την επιτυχία σε σχέση με την αποτυχία. Το να μην πάτε μια φορά στο γυμναστήριο μπορεί εύκολα να σας οδηγήσει πάλι….στον καναπέ.

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007, 16:58

Πώς η κατοχή ενός σκύλου ευνοεί τη σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου

Νέα μελέτη υποδεικνύει τα οφέλη της κατοχής σκύλου ως προς την υγεία του ανθρώπου. Το να έχει κάποιος στο σπίτι του ένα σκύλο βελτιώνει τη φυσική αλλά και την ψυχολογική κατάσταση του ιδιοκτήτη περισσότερο από την κατοχή μιας γάτας.

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2007, 18:12

Τρίτη ηλικία: Η βιταμίνη D ΄τονώνει’ τις φυσικές ικανότητες

Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D φαίνεται πως συμβάλλουν στη μειωμένη φυσική κατάσταση των ηλικιωμένων, σύμφωνα με νέα έρευνα. Οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν αρκετή βιταμίνη D στον οργανισμό τους ενδεχομένως βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για εξασθενημένη φυσική κατάσταση και περιορισμένες φυσικές ικανότητες, σύμφωνα με την έρευνα τουWake Forest University School of Medicine.

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2007, 18:51

Ισχυρότερες οι ψυχολογικές επιπτώσεις της τριχόπτωσης στις γυναίκες

Η τριχόπτωση στους άντρες είναι μια κατάσταση δύσκολη να την αποδεχτούν καθώς συνδέεται με το πέρασμα των χρόνων, τη μειωμένη φυσική κατάσταση και το φόβο ότι δεν θα είναι πια ελκυστικοί στις γυναίκες.