Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022

Εντοπίστηκε νέο γονίδιο για τον καρκίνο παχέος εντέρου

Η φλεγμονή που συμβαίνει στον όγκο συμβάλλει στην ανάπτυξή του, έδειξε νέα έρευνα.

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022

Η κολονοσκόπηση δεν προλαμβάνει τον καρκίνο παχέος εντέρου όσο θεωρούσαν ειδικοί [μελέτη]

Ο καθηγητής Michael Bretthauer, του University of Oslo, δήλωσε ότι η κολονοσκόπηση δυστυχώς δεν είναι θαυματουργή θεραπεία για τον καρκίνο στο παχύ έντερο.

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022

Επιδημιολόγοι προειδοποιούν για αύξηση του καρκίνου του παχέος εντέρου

Τι αναφέρει η ομάδα εργασίας του Γερμανικού Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο στη Χαϊδελβέργη. 

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022

Η ασπιρίνη αλλάζει τον τρόπο εξέλιξης των καρκινικών κυττάρων παχέος εντέρου

Συγκεκριμένα μειώνει το ρυθμό διαίρεσης των κυττάρων και αυξάνει το ρυθμό κυτταρικού θανάτου.

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2022

Πρόληψη Καρκίνου του Παχέος Εντέρου

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας Πεπτικού Συστήματος.

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022

'Έρευνα υποστηρίζει την εξέταση κολονοσκόπησης σε γυναίκες κάτω των 50 ετών

Ερευνα δίνει τα πρώτα στοιχεία του είδους τους, που δείχνουν ότι η έναρξη του ελέγχου σε μικρότερη ηλικία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ενός ανθρώπου για καρκίνο στο παχύ έντερο.

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2022

Ρομποτική χειρουργική και καρκίνος του παχέος εντέρου στην τρίτη ηλικία

Εφικτές και με εξαιρετικό αποτέλεσμα τις χειρουργικές επεμβάσεις για καρκίνο σε άτομα της τρίτης ηλικίας.

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022

Το κόκκινο κρέας δεν αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου σε ασθενείς με καρκίνο παχέος εντέρου

Σε έρευνα, ο κίνδυνος των ασθενών για υποτροπή της νόσου ή θάνατο από καρκίνο του παχέος εντέρου δεν επηρεάστηκε από την κατανάλωση κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος.

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021

Κολονοσκόπηση για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου

Eίναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι είναι οι πολύποδες, πώς εντοπίζονται και πώς αντιμετωπίζονται.

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021

Έρευνα: Η βιταμίνη D προστατεύει από τον καρκίνο παχέος εντέρου πριν τα 50

Η πρόσληψη βιταμίνης D (300 IU την ημέρα ή περισσότερο) συνδεόταν με περίπου  50% χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο παχύ έντερο σε μικρότερη ηλικία.