Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022
ΕΕ: Έφτασαν τις 124 οι εταιρείες στο πλαίσιο ''Από το αγρόκτημα στο πιάτο''Η Κομισιόν δρομολόγησε τη σύνταξη μελέτης, η οποία θα χαρτογραφεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η βιομηχανία τροφίμων, προκειμένου να απεικονιστούν καλύτερα οι προσπάθειες.
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022
Ανακαλύφθηκε μικροβιακή σχέση μεταξύ διατροφής δυτικού τύπου και εμφάνισης καρκίνου στο παχύ έντεροΈρευνα έδειξε ότι αυτή η διατροφή συνδεόταν με όγκους παχέος εντέρου που περιείχαν υψηλές ποσότητες pks+ E. coli.
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022
Χειρισμός περιστατικών θετικών σε σαλμονέλα παρασκευασμάτων κοτόπουλου από τις αρμόδιες αρχέςΟ Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για τα εξής:
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022
Aνακαλείται μπούτι κοτόπουλο από τον ΕΦΕΤ λόγω σαλμονέλαςΠρόκειται για τη συσκευασία «ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΠΙΝΔΟΣ ΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ» με ημερομηνία παραγωγής 22-05-2022, που παράγεται από την εταιρεία Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ».
Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022
Διατροφή από φυτικές πηγές είναι πιθανό να προστατεύει από καρκίνο μαστούΓναίκες μετά την εμμηνόπαυση που ακολουθούσαν υγιεινή διατροφή κυρίως από φυτικές πηγές, είχαν μείωση του κινδύνου κατά 14%.
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022
Η μπύρα lager ωφελεί την εντερική υγεία των αντρώνΚαθημερινή κατανάλωση μπύρας οδήγησε σε μεγαλύτερη ποικιλία βακτηρίων στο εντερικό μικροβίωμα.
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022
Πώς τα γονίδια επηρεάζουν τις επιλογές τροφίμων και τη διατροφήΤα προκαταρκτικά ευρήματα έρευνας δείχνουν ότι τα γονίδια που σχετίζονται με τη γεύση θα μπορούσαν να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στις επιλογές τροφίμων, επηρεάζοντας δυνητικά την καρδιομεταβολική υγεία.
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022
Σε ποιες γειτονιές ξεπέρασε τα €4 το σουβλάκι- πού θα βρείτε τα φθηνότεραΗ μέση τιμή ανέβηκε από €2,5 το 2021, σε €3,5 τον Ιούνιο του 2022, με τις τιμές σε συγκεκριμένες γειτονιές να ξεπερνούν ακόμη και τα 4€ ή και €5. Ερευνα Pricefox.
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022
Ανακαλείται ρολό κοτόπουλοΔιαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022
Πώς η διατροφή μπορεί να βελτιώσει την ανθεκτικότητα στις χρόνιες ασθένειεςΣτην Ευρώπη οι χρόνιες παθήσεις ευθύνονται για το 86% όλων των θανάτων.