Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022

ΕΕ: Έφτασαν τις 124 οι εταιρείες στο πλαίσιο ''Από το αγρόκτημα στο πιάτο''

Η Κομισιόν δρομολόγησε τη σύνταξη μελέτης, η οποία θα χαρτογραφεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η βιομηχανία τροφίμων, προκειμένου να απεικονιστούν καλύτερα οι προσπάθειες.

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022

Ανακαλύφθηκε μικροβιακή σχέση μεταξύ διατροφής δυτικού τύπου και εμφάνισης καρκίνου στο παχύ έντερο

Έρευνα έδειξε ότι αυτή η διατροφή συνδεόταν με όγκους παχέος εντέρου που περιείχαν υψηλές ποσότητες pks+ E. coli.

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022

Χειρισμός περιστατικών θετικών σε σαλμονέλα παρασκευασμάτων κοτόπουλου από τις αρμόδιες αρχές

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για τα εξής:

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022

Aνακαλείται μπούτι κοτόπουλο από τον ΕΦΕΤ λόγω σαλμονέλας

Πρόκειται για τη συσκευασία «ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΠΙΝΔΟΣ ΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ» με ημερομηνία παραγωγής 22-05-2022, που παράγεται από την εταιρεία Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ».

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022

Διατροφή από φυτικές πηγές είναι πιθανό να προστατεύει από καρκίνο μαστού

Γναίκες μετά την εμμηνόπαυση που ακολουθούσαν υγιεινή διατροφή κυρίως από φυτικές πηγές, είχαν μείωση του κινδύνου κατά 14%.

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022

Η μπύρα lager ωφελεί την εντερική υγεία των αντρών

Καθημερινή κατανάλωση μπύρας οδήγησε σε μεγαλύτερη ποικιλία βακτηρίων στο εντερικό μικροβίωμα.

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022

Πώς τα γονίδια επηρεάζουν τις επιλογές τροφίμων και τη διατροφή

Τα προκαταρκτικά ευρήματα έρευνας δείχνουν ότι τα γονίδια που σχετίζονται με τη γεύση θα μπορούσαν να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στις επιλογές τροφίμων, επηρεάζοντας δυνητικά την καρδιομεταβολική υγεία.

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022

Σε ποιες γειτονιές ξεπέρασε τα €4 το σουβλάκι- πού θα βρείτε τα φθηνότερα

Η μέση τιμή ανέβηκε από €2,5 το 2021, σε €3,5 τον Ιούνιο του 2022, με τις τιμές σε συγκεκριμένες γειτονιές να ξεπερνούν ακόμη και τα 4€ ή και €5. Ερευνα Pricefox.

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022

Ανακαλείται ρολό κοτόπουλο

Διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022

Πώς η διατροφή μπορεί να βελτιώσει την ανθεκτικότητα στις χρόνιες ασθένειες

Στην Ευρώπη οι χρόνιες παθήσεις ευθύνονται για το 86% όλων των θανάτων.