Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022

Διαδικτυακή Ημερίδα ‘’Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα’’

Πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών.

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας ''ντύνονται'' στα πράσινα για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

Λεωφορεία στο κέντρο της πόλης και σημεία του σταθμού ‘Σύνταγμα’ του μετρό ντύνονται με τα εικαστικά της εκστρατείας για δύο εβδομάδες.

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

H Πλατεία Συντάγματος και  η Ομόνοια ''ντύθηκαν'' στα πράσινα για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

Η επίπτωση του καρκίνου στην Ευρώπη είναι σημαντική και βαίνει αυξανόμενη: στην ήπειρο αντιστοιχεί το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά το 25% των νέων περιστατικών καρκίνου, ενώ η Ελλάδα παρουσιάζει ολοένα αυξανόμενα ποσοστά.

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

TAKEDA Hellas: Δορυφορικό Συμπόσιο με θέμα τις εξελίξεις στη θεραπεία του Πολλαπλού Μυελώματος και του Λεμφώματος Hodgkin’s

Παρουσιάστηκαν τα νέα δεδομένα των κλινικών μελετών σε σχέση με την επιλογή της βέλτιστης θεραπείας για τη διαχείριση του Πολλαπλού Μυελώματος και των CD30+ Λεμφωμάτων στην εποχή των νέων παραγόντων.

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018

Θετική γνωμοδότηση που αφορά νέα θεραπεία για το ανθεκτικό μη-hodgkin λέμφωμα

Η Axicabtagene ciloleucel εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ στις 18 Οκτωβρίου 2017. Στην ΕΕ, είναι προϊόν υπό έρευνα και η αποτελεσματικότητα και ασφάλειά της δεν έχουν τεκμηριωθεί ακόμα.

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Επιστήμονες δοκιμάζουν εξέταση αίματος για το μελάνωμα και το λέμφωμα

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στο Scientific Reports, υποδεικνύουν ότι η φασματοσκοπία υπερύθρου, μπορεί να εντοπίσει βιοχημικές αλλαγές που προκαλούνται από το μη -Hodgkin λέμφωμα και το μελάνωμα.

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

O FDA εγκρίνει το pembrolizumab σε ασθενείς με Κλασικό Λέμφωμα Hodgkin

O FDA εγκρίνει το pembrolizumab σε ενήλικες και παιδιατρικούς ασθενείς με Κλασικό Λέμφωμα Hodgkin (Classical Hodgkin Lymphoma cHL) που είναι ανθεκτικοί στη θεραπεία ή σε ασθενείς με cHL που υποτροπίασαν μετά από 3 ή περισσότερες γραμμές θεραπείας.

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Το εργασιακό στρες μπορεί να προκαλέσει καρκίνο

Παρατεταμένη έκθεση των αντρών στο εργασιακό στρες έχει συνδεθεί με αυξημένη πιθανότητα καρκίνου στον πνεύμονα, στο παχύ έντερο, στο ορθό, στο στομάχι και με λέμφωμα μη Hodgkin.

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Λέμφωμα Hodgkin: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το Nivolumab

Πρόκειται για τον πρώτο και μοναδικό αναστολέα του PD-1 που έχει εγκριθεί για αιματολογική κακοήθεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.